Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

POCTY HEJTMANA 2018: Věnuje se historii, Ladislav Smejkal je autorem vlastivědných publikací

Ladislav Smejkal pracuje dlouhá léta v českolipském muzeu. Je autorem mnoha vlastivědných publikací o Českolipsku. V roce 2006 se stal čestným občanem města Česká Lípa. Jeho hlavní činností je popularizovat místní historii.

V devadesátých letech se stal členem občanského sdružení Vlastivědný spolek Českolipska a Klubu přátel muzea. Oba tyto spolky se pak spojily v jeden. Ve spolupráci v Klubem českých turistů Česká Lípa zajišťuje procházky po České Lípě s popisem historických památek města. V řadě měst celého okresu přednáší na pozvání historii celého regionu i jeho jednotlivých míst.

Vyučoval několik let dějepis na Euroškole v České Lípě. Od roku 2006 je předsedou Akademie Jana Amose Komenského v České Lípě, kde již desítky let působí jako lektor. V roce 2014 uspořádal pro Masarykovo demokratické hnutí putovní výstavu Masarykův odkaz o prezidentu T. G. Masarykovi. Ta se dostala i do kanadského Toronta a USA.

Ladislav Smejkal (* 30. 9. 1946, Benešov nad Ploučnicí)

Pocta hejtmana udělena za celoživotní přínos v oblasti historie a regionálních dějin

  • Historik Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě.
  • Autor mnoha odborných publikací a výstav z oblasti regionálních dějin Českolipska.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Pocty hejtmana, Liberecký kraj, hejtman, Ladislav Smejkal, historie, Česká Lípa, okres Česká Lípa, Klub českých turistů, Vlastivědný spolek Českolipska, Klub přátel muzea, Akademie Jana Amose Komenského, Tomáš Garrigue Masaryk, USA

POCTY HEJTMANA 2018:  Věnuje se historii, Ladislav Smejkal je autorem vlastivědných publikací  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.