Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Legendární diskotéka jde k zemi. Začala demolice Ďábelské huti

Chodily sem celé generace Liberečáků, ale i lidí z širokého okolí. Pravidelně tu vystupoval třeba Leoš Mareš, slavily se tu fotbalové i hokejové tituly. Jenže diskotéka Ďábelská huť na Masarykově třídě v Liberci musela skončit z důvodu výstavby nedalekých viladomů. A ve čtvrtek začala její demolice.

Diskotéka Ďábelská huť fungovala v Lidových sadech dlouhá léta, původně ale o diskotéku nešlo. Postavena byla v roce 1968 a fungovala jako stylová restaurace, takzvaná koliba. Hned vedle fungoval amfiteátr a restaurace patřila do areálu slavných Libereckých výstavních trhů. Jenže ty skončily a z objektu se stala slavná diskotéka.

Huť ale přinesla i smutné okamžiky. V roce 2004 se vyhazovač ve tři ráno pohádal s jedním návštěvníkem a udeřil ho hlavou do obličeje. Čtyřiatřicetiletý cizinec pak svým zraněním v nemocnici podlehl.

V roce 1998 se na diskotéce dokonce střílelo. Účty si zde vyřizovaly skupinky Rusů a Jugoslávců. Potyčka si vyžádala tři zraněné.

Autoři | Foto Slavomil Suchý

Štítky Ďábelská huť, Liberec, diskotéka, demolice, Leoš Mareš

FOTO: Legendární diskotéka jde k zemi. Začala demolice Ďábelské huti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.