Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Neboj se vrátit domů. Do Liberce přijede diskutovat zakladatelka hospicového hnutí

Hlavním hostem dalšího večera v Knihkupectví Fryč bude zakladatelka hospicového hnutí u nás Marie Svatošová. Hlavním tématem bude právě péče o dlouhodobě nemocné, zapojení příbuzných a také vzájemná komunikace. Beseda startuje v úterý v 18 hodin.

Večer je inspirovaný stejnojmennou knihou, jednou z událostí letošního podzimu: Neboj se vrátit domů. Marie Svatošová, lékařka a zakladatelka českého hospicového hnutí v rozhovoru s Alešem Palánem, spisovatelem a novinářem. A právě Aleš Palán bude moderátorem i dnešní debaty u Fryče.

Téma umírání je v české společnosti stále více méně tabu, při debatě se tak budou otevírat otázky, o nichž se stále moc nemluví. Co se stane, pokud pacientovi o jeho zdravotním stavu dlouhodobě lžeme? Má vážná choroba nějaký smysl? A proč umírající nezabíjet, jak si přejí zastánci eutanázie, ale naopak respektovat jejich život až do přirozeného konce a být jim nablízku?

Marie Svatošová, Aleš Palán: Neboj se vrátit domů

  • Knihkupectví Fryč, úterý 18 hodin

Marie Svatošová

Česká lékařka, spisovatelka, publicistka. Je zakladatelkou a vůdčí osobností českého hospicového hnutí. Mimo to nějaký čas organizovala domácí péči Katolické charity a založila občanské sdružení Ecce homo - Sdružení pro podporu domácí péče a hospicového hnutí . V roce 1995 otevřela první hospic v ČR v Červeném Kostelci.

Autoři | Foto Lenka Fojtíková

Štítky hospic, péče, Marie Svatošová, Knihkupectví Fryč, Liberec, Aleš Palán, Česko

Neboj se vrátit domů. Do Liberce přijede diskutovat zakladatelka hospicového hnutí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.