Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Lávky přes Nisu u krajského úřadu jsou zpět. Výměna trvala půl roku

Původně měla výměna zchátralých lávek před krajským úřadem trvat čtyři týdny. Jenže čas opravy se nakonec protáhl na více než půl roku. Stavební firma práce dokončila teprve nyní.

Opravy začaly už začátkem června a se startem prázdnin měly být instalovány nové lávky. Jenže to se nepovedlo. V srpnu si pak město na dodavatele stěžovalo, ale bezvýsledně. „Zhotovitelská společnost vytrvale neplní příkazy investora ani příkazy technického dozoru, nedodržuje sjednaný harmonogram a neplní termíny dohodnuté na kontrolních dnech,“ řekl tehdy Lukáš Hýbner z oddělení hospodářské správy města Liberec.

Tehdy byla situace taková, že se oprava protáhne do konce prázdnin. Jenže ani tehdy lávky nebyly.

Ještě začátkem listopadu město netušilo, kdy se lávky vrátí. „Zatím není možné určit termín zpřístupnění lávek,“ řekl Jan Král z tiskového oddělení radnice.

Až pátého prosince technický náměstek primátora Jiří Šolc oznámil, že lávky se nad řeku vrátí do dvou týdnů. Po devíti dnech od jeho prohlášení jsou lávky opravdu funkční. Půl roku od začátku oprav.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky lávky, Nisa, krajský úřad, lávka, Lužická Nisa, oprava, Jan Král, Jiří Šolc, Liberec

Lávky přes Nisu u krajského úřadu jsou zpět. Výměna trvala půl roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.