Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Budou Vánoce na sněhu? V příštím týdnu se oteplí, zima přijde až na Silvestra

O vánočních svátcích budou v Česku podle meteorologů venkovní teploty pravděpodobně nad nulou, až na Silvestra se ochladí. Sněhu se Češi asi o svátcích nedočkají. Příští víkend mají teploty vystoupat až na pět stupňů.

Právě týden od 24. do 30. prosince bude podle ČHMÚ nejteplejším z příštích čtyř týdnů. Týdenní průměr nejvyšších denních teplot bude v době vánočních svátků dosahovat až plus dvou stupňů Celsia. Přímo na Štědrý den je podle ústavu na většině území republiky jen velmi malá pravděpodobnost, že rtuť teploměru klesne pod nulu. Nízké jsou i šance, že bude 24. prosince sněžit. Pro téměř celé Česko je pravděpodobnost sněžení do 50 procent.

Šanci na mráz mají jen na horách

Větší naději na chladnější počasí a sníh mají jen některé horské oblasti. Více než poloviční je pravděpodobnost nízkých teplot a sněžení o Štědrém dnu na Českomoravské vrchovině, Jeseníkách a části Krkonoš.

Oteplí se již během příštího týdne. Zatímco v posledních dnech se teploty v Česku pohybovaly pod nulou, v pondělí již mohou vystoupat na plus dva stupně a koncem příštího týdne na plus čtyři stupně. V Čechách může být na konci týdne dokonce až plus sedm stupňů Celsia.

Od Silvestra přijde zima

Od Silvestra se ale zase nejspíš výrazně ochladí. Týden od 31. prosince do 6. ledna bude podle ČHMÚ nejchladnějším z příštích čtyř týdnů. Týdenní průměr denních teplot odhadují meteorologové na nulu a průměr nočních teplot bude kolem minus šesti stupňů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Vánoce, obleva, počasí, sníh, zima, silvestr, Česko, Štědrý den, Český hydrometeorologický ústav, Českomoravská vrchovina, Krkonoše, Jeseníky

Budou Vánoce na sněhu? V příštím týdnu se oteplí, zima přijde až na Silvestra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.