Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Studenti vyrazí do ulic, chtějí podpořit sbírku Pozvedněte slabé!

Nadace Euronisa, která pomáhá financovat různé organizace a projekty zaměřující se na pomoc potřebným, zahájila zimní veřejnou sbírku Pozvedněte slabé. Pomohou i studenti v několika městech.

Poprvé se tato sbírka uskutečnila před 15 lety. Tehdy se podařilo vybrat více než šest milionů korun. Do předvánoční sbírky se zapojí i studenti z celého kraje. 

V ulicích Liberce budou studenti SPŠSE a VOŠ až do pátku. Můžete jim přispět libovolnou částkou, nebo nákupem magnetky za 30 korun, kterou vyrábí Středisko volného času Narnie. „V Liberci mohou lidé přispět buď studentům, kteří budou procházet centrem města nebo v obchodním centru Forum, kde bude mít sbírka zázemí,“ uvedl mluvčí kraje Filip Trdla.

Sbírka je vždy určena pro konkrétní organizace. Výtěžek z Liberce bude rozdělen mezi organizace Reva, která se zaměřuje na osobní asistenci pro lidi s Alzheimerovou chorobou a Centrum Lira, které se věnuje terapeutickým aktivitám pro rodiny s autistickými dětmi.

Studenti ale akci podpoří nejen v Liberci. Během dnešního dne je můžete potkat žáky a studenty SUPŠ a VOŠ v centru Jablonce. „Zde je sbírka zaměřena na spolek Roska Jablonec, který zajišťuje hipoterapii pro imobilní klienty s rozstroušenou sklerózou a Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v ČR,“ komentoval Trdla.

Dále proběhne sbírka zítra v České Lípě, kde peníze podpoří Sjednocenou organizaci nevidomých a slabozrakých a Denná a pobytové sociální služby. Ve čtvrtek pak mohou lidé přispět Nadaci Euronisa v Turnově a Rumburk. „Peníze vybrané studenty v Turnově budou věnovány Mateřské a základní škole Sluníčko Turnov a spolku Slunce všem,“ dodal Trdla. V Rumburku se podpory dočká Oblastní charita a Rytmus D.

Foto pixabay.com

Štítky Nadace, Euronisa, studenti, pozvedněte slabé, sbírka, Nadace EURONISA, Liberec, Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola Liberec, Turnov, Rumburk, Jablonec, Česko, Slunce

Studenti vyrazí do ulic, chtějí podpořit sbírku Pozvedněte slabé!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.