Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Radnice chce co nejdřív zrekonstruovat zchátralou budovu Uranu

Liberec chce co nejdříve zrekonstruovat zchátralou budovu Uranu, ve které sídlí část úředníků magistrátu a městská policie. Budova postavená na konci 60. let minulého století je v havarijním stavu a opravu nutně potřebuje. Radnice ale nejprve musí nechat zpracovat novou projektovou dokumentaci.

„Dvě předchozí stavební dokumentace z roku 2012 a roku 2015, které už město mělo vypracované, po lhůtě tří let přestaly platit. V tuto chvíli řešíme zadání pro stavební dokumentaci budovy, jejíž rekonstrukce by měla proběhnout co nejdříve," uvedl primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj). Služby by podle něj měl úřad poskytovat v prostředí bezpečném jak pro klienty, tak pro zaměstnance.

Budova Uranu nedaleko libereckého vlakového a autobusového nádraží byla postavena v roce 1969. Sedmipodlažní objekt s ocelovým skeletem a obvodovým pláštěm je z takzvaných boletických panelů. Podle stavebně technického průzkumu ale neobsahují azbest. Budova je ve velmi špatném stavu, nebezpečný je hlavně obvodový plášť. Kolem budovy je proto ochranné lešení, aby nic nespadlo na chodník, který vede vlakovému nádraží.

Uran získalo v roce 2005 město od státu. V budově pracuje 180 lidí, vedle městské policie je tam odbor sociální péče a také část agendy dopravy. Kromě rekonstrukce přízemí v roce 2009 neprošla budova žádnou významnou opravou. Záměr proto počítá s výměnou pláště, oken a také vytápění. Předchozí projekty náklady odhadly na 27 až 80 milionů korun. Radnice také podle mluvčí magistrátu Jany Kodymové zvažuje, zda opravu dělat za provozu nebo přestěhovat úředníky a strážníky do náhradních prostor.

Autoři | Foto

Štítky Uran, Liberec, rekonstrukce, oprava, Jaroslav Zámečník, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice chce co nejdřív zrekonstruovat zchátralou budovu Uranu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.