Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Z Jablonce vyvezli už 800 tun sněhu, kalamitní stav trvá

Kalamitní stav v Jablonci nad Nisou vyhlášený městem ve čtvrtek ráno potrvá minimálně do pondělí. Na deponii už bylo bylo odvezeno skoro 800 tun sněhu. V předchozích dnech nasněžilo přes půl metru sněhu, srážky jsou ale nyní už jen občasné. Přes noc do dnešního rána připadly jen tři centimetry sněhu, řekla ČTK mluvčí jablonecké radnice Markéta Hozová.

„Všechny hlavní vjezdy a průtahy městem jsou volné a průjezdné," uvedla mluvčí jablonecké radnice Markéta Hozová.

V průběhu noci technické služby ručně i pomocí techniky odstraňovaly sníh ze zavalených chodníků. „Uvolňovala se rozhledová pole na křižovatkách, chodníky kolem škol a školek a tam, kde bylo volno, se uklízela parkoviště," řekla mluvčí. Na deponii bylo odvezeno 797 tun sněhu. Nákladní auta ho odvážela jako tradičně do prostoru za městskou halou v ulici U Přehrady.

Pomáhají i vězni

Odklízecí práce budou pokračovat i během dneška prakticky ve stejném rozsahu jako ve čtvrtek. S odstraňováním sněhu bude pomáhat i 20 vězňů z rýnovické věznice a přes 50 lidí z veřejně prospěšných prací. „V plném nasazení jsou nadále technické služby," řekla Hozová.

Komplikovaný je zejména úklid sídlišť, kde jsou ulice zablokovány zaparkovanými auty a technika tam často ani neprojede. „Znovu upozorňujeme, že pro rychlejší a efektivní úklid sídlišť je potřeba, aby řidiči odparkovali svá vozidla a uvolnili prostor pro průjezd techniky," dodala Hozová.

Jeden den půl milionu korun

Jablonec je podhorské město, kde je zimní údržba finančně i technicky náročná. Náklady na jeden den zimní údržby při aktuální situaci jsou až půl milionu korun.

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, sníh, Jablonec, kalamita, Jablonec nad Nisou, technika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Jablonce vyvezli už 800 tun sněhu, kalamitní stav trvá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.