Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bude další Czarotek? Teknaři se opět chystají do Krásné Studánky

Czarotek loni na čarodějnice přivedl na okraj Liberce tisíce teknařů z Česka a okolních zemí. Několikadenní akce vzbudila velký ohlas, obyvatelům Liberce i širokého okolí vadil především nepřetržitý hluk.

Bude podobná akce i letos? To se zatím nedá předpovědět, něco se ale chystá. Vznikla facebooková událost a účast, či zájem o ni projevilo už téměř osm tisíc lidí. A měla by se konat na podobném místě, jako loni.

Zájem z Německa

„Plánujeme podobnou akci v nedaleké lokalitě v okolí Liberce,” potvrdil Drbně Karlos Topolánek, který vytvořil i událost na facebooku. Podle něj se ale nedá odhadnout, jak velká teknoparty bude. „Uvidíme jak velkých rozměrů bude, ale z Německa je odezva poměrně nečekaně velká,” dodal.

A kde přesně se má akce konat? To zatím jisté není. „Pozemky jsou teprve v jednání,” řekl Topolánek s tím, že u majitelů pozemků je o pronájem zájem. „Po provalení finanční odměny je poměrně dost zájemců s podmínkou uvedení do původního stavu, tedy úklid odpadků a podobně.”

Kendika nikdo neoslovil

Loni se akce konala z větší části na pozemcích libereckého podnikatele Alexandra Kendika. „Zatím mě nikdo neoslovil,” řekl. Není přitom jisté, jestli sám Kendik bude stát o tak velkou akci, jako loni. „Čarodějnice se tam pořádají každý rok, techno ale ne,” dodal.

Akce by se měla konat od 26. dubna do 1. května. Loni na ni dorazilo několik tisíc lidí, akce omezila provoz na silnici z Liberce na Frýdlant, dohlíželo na ní několik desítek policistů.

Autoři | Foto

Štítky czarotek, tekno, party, Liberec, Krásná Studánka, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Česko, Německo, Facebook

Bude další Czarotek? Teknaři se opět chystají do Krásné Studánky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.