Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rozdává lásku a radost. Canisterapeutický pes Démon vykouzlil seniorům úsměv na tváři

Příjemné zpestření, zlepšení nálady i chvíle dojetí... To přinesla do železnobrodského Domova s pečovatelskou službou canisterapeutická návštěva v podobě šeltie Démona a jeho pána.

Domov v Železném Brodě se vůbec poprvé dočkal canisterapie. Karel Pauch se svým chlupatým kamarádem přijeli na pozvání vedení města. „Karel Pauch působí nejen v našem městě jako terénní sociální pracovník pro neziskovou organizaci Naděje. Vedle monitoringu terénu a oslovování osob bez přístřeší nebo ohrožených sociálním vyloučením se věnuje právě i canisterapii,“ vysvětlila Šárka Jirošová z odboru sociálních věcí. 

Návštěvu přivítalo na dvacet účastníků, které kontakt se zvířetem nadchl. „Pan Pauch představil lidem činnosti, kterým se věnuje, na ukázku přinesl i literaturu věnující se canisterapii a následně představil Démona každému účastníkovi,“ popsala Jirošová. Pohled do veselých očí, vrtící ocásek a jemné chloupky lechtající na dlaních vykouzlili nejeden úsměv. Za možnost podrbání a pomazlení získal Démon nejeden pamlsek.

Město si tak canisterapeutickou návštěvu pochvalovalo. „Návštěvu bych zhodnotil velice kladně. Klientům Domova s pečovatelskou službou se snažíme často zpestřit program, zvláště nyní v zimě,“ komentoval místostarosta Ivan Mališ. Do budoucna by se mohla canisterapie v Železném Brodě stát pravidelnou činností. Prozatím alespoň dvakrát ročně.

Foto pixabay.com

Štítky canisterapie, Démon, Železný Brod, Domov s pečovatelskou službou, návštěva, domov

Rozdává lásku a radost. Canisterapeutický pes Démon vykouzlil seniorům úsměv na tváři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.