Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Veterináři zabavili přes sto kilo masa, krve a vajec, ze kterých se zvedal žaludek

Při kontrole vytipované dodávky odhalili veterináři ve spolupráci s celníky 130 kilogramů všemožných živočišných produktů. Ty navíc doprovázel silný zápach.

Dodávku, kterou řídil cizinec, zastavili veterináři v Praze. Kam původně vůz mířil není známo, na místo ale už pochybné zboží nedovezl. Hned po otevření automobilu bylo veterinářům jasné, že obsah nebude v pořádku. Živočišná zásilka se totiž nacházela v naprosto nevyhovujících podmínkách.

„Nákladní prostor obsahoval jak drůbež, křepelčí a kachní vejce, tak i krev v plastových lahvích, vepřové vnitřnosti a další produkty,“ uvedl tiskový mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Z vozidla se linul i nepříjemný odér, za ten mohly zejména mořské plody a ryby. „Ty navíc pokrývala silná vrstva námrazy a zmrzlá masová šťáva,“ komentoval mluvčí.

Jak kontrola postupovala, objevovali veterináři i další nedostatky. Převážené věci neměly žádné označení, řidič neměl doklady, které by objasňovaly původ těchto potravin, chyběla i registrace přepravce u Krajské veterinární správy. Čistotu samotného vozidla snad není nutné ani zmiňovat. Zabavené suroviny veterináři znehodnotili obarvením a odstranili.

Celý případ tak nadále šetří veterinární správa. „Případ bude řešen v přestupkovém řízení. Přepravci hrozí za porušení pravidel ohledně bezpečnosti sankce, která se může vyšplhat až do výše  milionů korun,“ dodal Vorlíček.

Foto SVS

Štítky SVS, maso, veterináři, celníci, cizinec, veterinární lékař, Státní veterinární správa České republiky, Praha, Krajská veterinární správa

Veterináři zabavili přes sto kilo masa, krve a vajec, ze kterých se zvedal žaludek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.