Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další odhalené maso se salmonelou v Česku, dostala se sem více než tuna hovězího

Přes polské hranice se do České republiky dostala další zásilka nebezpečného masa, které obsahovalo salmonelu. Celá várka vážila více než tunu, informovala dnes Státní veterinární správa (SVS).

„Na zásilku nás upozornila polská veterinární služba prostřednictvím systému rychlého varování (RASFF),“ uvádí tiskový mluvčí SVS Petr Vorlíček. Stejně jako v předchozím případě se jednalo o maso od dovozce Z. P. M Bierniacki se sídlem v polském Jarocině. Shodné bylo i datum výroby 8. února.

Psali jsme: Desítky kilogramů polského masa se salmonelou snědli ve školách i nemocnici

Do Česká se tak dostalo hovězí maso pozitivní na salmonelu o celkové hmotnosti 1164 kilogramů, která pochází ze stejné šarže jako předchozí zásilka s touto bakterií. „Maso doputovalo až k příjemci společnosti Alda Foods, která sídlí v okrese Praha-západ,“ dodává Vorlíček. Celý případ aktuálně šetří veterináři, ti mimo jiné zjišťují, kam až maso směřovalo.

Foto pixabay.com

Štítky maso, Polsko, salmonela, SVS, veterináři, hovězí, salmonelóza, Česko, Státní veterinární správa České republiky, Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva, okres Praha-západ

Další odhalené maso se salmonelou v Česku, dostala se sem více než tuna hovězího  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.