Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jak se promění okolí Krajského úřadu? Vznikne přístup k vodě i parkovací dům

Okolí Krajského úřadu výrazně prokoukne. Vznikne zde nový parkovací dům a z koryta řeky Nisy bude náplavka.

V současnosti je okolí Krajského úřadu poměrně omšelé, nevýrazné a snad ničím neláká pozornost kolemjdoucích. A ani nijak nezpříjemňuje cestu na úřad nebo z něj. To by se ale mělo změnit. 

Na projektu Revitalizace dolního centra Liberce nyní pilně pracují rearchitekti, kteří vyhráli architektonickou soutěž. Do té se zapojilo i dalších devět zájemců. „V současné době máme k dispozici studii, která ještě nezohleďnuje všechny plánované změny. Například oblast na protějším břehu řeky Nisy bylo nejprve nutné zkonzultovat s novým vedením Liberce,“ vysvětlil hejtman Martin Půta

Architekti tak nyní pracují na studii proveditelnosti. Pokud půjde vše hladce, následovat bude projektová dokumentace a stavební povolení. „Na lokalitu protějšího břehu a přilehlého parčíku připraví město návrh na dokumentaci. Tyto pozemky jsou totiž ve vlastnictví města,“ uvedl náměstek Jan Sviták a dodal, že celkový projekt by měl být samozřejmě jednotný.

V ideálním případě by práce mohly začít v příštím roce. Revitalizace si podle odhadů vyžádá investici ve výši více než 100 milionů korun.

Foto Liberecký kraj

Štítky krajský úřad, revitalizace dolního centra, re:architekti, Lužická Nisa, Liberec, Martin Půta, Jan Sviták

Jak se promění okolí Krajského úřadu? Vznikne přístup k vodě i parkovací dům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.