Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kolem Nisy za teplárnou povede nová cyklostezka. Vzniknout by tu mohl prostor jako u Slovanu

Vedení Liberce má v plánu postavit novou cyklostezku, která spojí Košickou ulici s Poštovním náměstím. Kopírovala by Třídu Dr. Milady Horákové, ale vedla by kolem koryta řeky Nisy. Mohla by tak vzniknou nová klidová zóna jaká je například v okolí fotbalového stadionu.

Cyklostezka povede místem, které zatím klidovou zónu nepřipomíná. Místo hyzdí teplárenské zelené trubky, okolí řeky je zarostlé náletovými dřevinami. To by se ale mělo snad ještě letos změnit. „Jednáme s teplárnou, že zakope trubky pod zem,” řekl náměstek primátora Jiří Němeček.

Stavbě zatím kromě trubek brání také nevyřízené majetkové poměry. Část pozemků vlastní soukromý majitel. „Původně chtěl finanční vyrovnání, nakonec jsme mu nabídli směnu pozemků,” dodal náměstek.


Aktuálně se také zpracovává projektová dokumentace. 

Na stavbu cyklostezky by město chtělo využít evropské dotace, které by mohly pokrýt až devadesát procent nákladů. Stavět by se mohlo v příštím roce.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberec, cyklostezka, teplárna, Košická, Lužická Nisa, Milada Horáková, trubka, Jiří Němeček

Kolem Nisy za teplárnou povede nová cyklostezka. Vzniknout by tu mohl prostor jako u Slovanu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.