Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Babiš dostal dvojku z chování, napařil mu ji kraj

Liberecký kraj se rozhodl úsměvně a s nadsázkou ohodnotit předsedu vlády Andreje Babiše a připomenout tak jeho loňskou návštěvu. Posunulo se něco v tématech, o kterých se tehdy jednalo? I to se promítlo na klasickém školním vysvědčení.

Vysvědčení v sobě ukrývá témata, která zástupci kraje s premiérem  při jeho loňské návštěvě řešili. Ty symbolizují povinné předměty. A jak dopadlo známkování? No, z téhle krajské školy by Andrej Babiš asi rychle utíkal. Hned třikrát totiž vyfasoval pětku, a to za Zdravotnický fond pro Centra urgentní medicíny, Národní investiční plán a Železniční spojení mezi Libercem a Prahou.

„Já jsem se moc pobavil, když Správa železniční dopravní cesty slíbila, že až bude mít výstup ze studie proveditelnosti, tak to s námi projedná, a nejenže studii nemá, ale tiskový mluvčí této organizace již vypráví předběžné výsledky,“ komentoval hejtman Martin Půta. Podle něj je současné napojení na Prahu naprosto nedostatečné.

Z obnovu areálu skokanských můstků v Harrachově dostal předseda vlády čtyřku a nejlépe dopadlo Řešení těžby v dole Turów, zde to bylo na jedničku. Slavný mamutí můstek a jeho menší bratříčky by tak mohla spasit nová vznikající národní agentura pro sport. Podle Půty má ale jiné priority, přestože se tématu můstků věnuje. „Musíme řešit rekonstrukce silnic, oblast zdravotnictví a sociální. A neumím  si představit, když nám chybí peníze například právě na stavbu silnic, tak že budeme stavět z našeho rozpočtu můstky,“ sdělil hejtman.

Doslova „dobře“ dopadl obchvat u Nového Boru a České Lípy. Hejtman potvrdil, že na celé záležitosti se intenzivně pracuje. Jak se podle kraje dařilo premiérovi v dalších oblastech, se můžete podívat ve vysvědčení. Uvidíme, jestli to na konci „školního roku“ bude na postup nebo na opáčko. „Těším se na další pololetí,“ dodal s úsměvem hejtman.

Foto Liberecký kraj

Štítky vysvědčení, Babiš, Liberecký kraj, Půta, Andrej Babiš, Martin Půta, Praha, Správa železniční dopravní cesty, Liberec, Harrachov

Babiš dostal dvojku z chování, napařil mu ji kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.