Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Městská policie v Jablonci má nového ředitele. Výběrové řízení vyhrál Roman Šípek

Jablonec má nového ředitele městské policie. Ve výběrovém řízení vyhrál Roman Šípek. Výběrová komise ho vybrala jako nejvhodnějšího kandidáta, řekl na jednání městského zastupitelstva náměstek primátora Štěpán Matek (KDU-ČSL), který byl předsedou komise. Šípek porazil další dva uchazeče. U jablonecké městské policie už pracuje, jeho povýšení na ředitele dnes schválili jablonečtí zastupitelé.

V čele městské policie vystřídá Šípek zastupitele, zkušeného policistu a dlouholetého bezpečnostního manažera Fotbalového klubu Jablonec Michala Švarce. Toho primátor Milan Kroupa (ANO) pověřil řízením městských strážníků na konci ledna, když po osmi letech kvůli kritice své práce skončil ve funkci ředitele městské policie Luboš Raisner.

Švarc byl pro řadu zastupitelů nepřijatelný

I Švarc podmínky splňoval. Má vysokoškolské vzdělání, je dlouholetým policistou, pracoval u té státní a v posledních letech i městské. S vojenskou policií se zúčastnil i zahraničních misí v Iráku. Pro řadu koaličních i opozičních zastupitelů je ale na pozici ředitele nepřijatelný - je totiž členem SPD. Byl lídrem kandidátky strany v posledních volbách do městského zastupitelstva, kam se také jako jediný zástupce strany dostal. Neúspěšně kandidoval do Senátu.

Městská policie Jablonec

Městská policie v Jablonci se v posledních letech stejně jako policie v jiných městech potýká s nedostatkem lidí. Aktuálně má 44 strážníků, čtyři jí do plného stavu chybí. Další tři ale odejdou brzy do důchodu. Radnice proto hledá nové strážníky, nabízí i náborový příspěvek ve výši pětinásobku platu. Město připravuje také stipendijní program pro mladé lidi, kteří by chtěli studovat Záchranářství a bezpečnost obyvatel na soukromé střední škole v Liberci-Kateřinkách a po skončení studia nastoupit k jabloneckým strážníkům.

Autoři | Foto MP Jablonec

Štítky městská policie, Jablonec, výběrové řízení, obecní policie, Štěpán Matek, Michal Švarc, KDU-ČSL, Milan Kroupa, ANO 2011, Svoboda a přímá demokracie, Irák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie v Jablonci má nového ředitele. Výběrové řízení vyhrál Roman Šípek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.