Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

U hřbitova v Jablonci mělo vyrůst rodinné krematorium. Zastupitelé i místní byli proti

Soukromé krematorium v Jablonci nezvnikne. Proti byli místní obyvatelé, kteří dokonce sepsali petici. S nimi nakonec souhlasili i zastupitelé, kteří výstavbu krematoria nepovolili.

Projekt rodinného krematoria tak má smůlu. Stál za ním Ladislav Kopal, který roky provozoval krematorium liberecké a společnost Likrem. Proti jeho záměru se postavili místní obyvatelé. „Pod petici se podepsalo celkem 389 obyvatel města, petice splňovala všechny formální záležitosti, a proto jsme ji na jednání zastupitelstva zařadili,“ řekl radní pro územní a strategické plánování a participaci Petr Klápště.

Záměr už před obdržením petice projednával výbor pro územní plánování a rozvoj města a vydal k němu nesouhlasné stanovisko. „Argumenty petentů se z velké části shodují s argumenty výboru, kterými odůvodnil nesouhlasné usnesení. Nechceme zavádět novou dopravu do klidné obytné ulice Okružní ani rušit zahrádky, které zajišťují dostatek zeleně a přírodní diverzitu v oblasti. Místní obyvatelé se zároveň obávají kácení stromů a exhalací z provozu krematoria,“ vysvětluje Petr Klápště.

Autoři | Foto Krematorium Liberec

Štítky krematorium, Jablonec, petice

U hřbitova v Jablonci mělo vyrůst rodinné krematorium. Zastupitelé i místní byli proti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.