Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Úmrtím pilota a záchranáře Michala Beneše přišla rodina o tátu, kamarádi pořádají sbírku

, aktualizováno 29. března 2019, 19:06

Při tragické nehodě vrtulníku zahynul i pilot, instruktor Letecké záchranné služby a člen Horské služby Michal Beneš. Vedle své profese byl ale také milovaným tatínkem, partnerem a kamarádem. Jeho přátele zorganizovali sbírku, která by měla pomoci jeho rodině.

„Není spravedlivé, když odcházejí ti, kteří jiným vracejí život. Michal Beneš byl záchranář tělem i duší,“ popisují Michala Beneše organizátoři sbírky, kterou nazvali Pád nebeského jezdce.

Během svého života zachránil Michal Beneš desítky životů. Pro rodinu byl milovaným členem, pro kolegy spolehlivým profesionálem. Jenže nikdo už znovu neuvidí jeho úsměv, ani jeho dvě dcerky, tříletá Rozinka a osmiletá Mařenka, ani partnerka Simona.

Do sbírky Pád nebeského jezdce pod záštitou Nadačního fondu pomoci Karla Janečka můžete přispět ZDE.

A právě těm by měla sbírka pomoci. „Vždycky musel vědět, že ten, koho dovezl do nemocnice, je v pořádku. Teď mu to chceme vrátit,“ popisuje pod sbírkou autor projektu Robert Rajtmajer. Peníze sice rodině Michala nevrátí, pomůže jim ale překonat alespoň těžké zážitky po smutné události. „Michale, Beno, Beny, Míšo Tlapko, kamaráde, snad jsi doletěl až do nebe a teď vidíš Ještěd shora. Pozdravuj tam nahoře, my dole dáme pozor na holky,“ vzkazuje mu organizátor sbírky a zároveň kolega pilot.

Psali jsme: Při tragické nehodě vrtulníku na Náchodsku zemřel člen Horské služby Jizerské hory Michal Beneš

Včera (29.3.) se do sbírky zapojilo zhruba 30 lidí, dnes to je již víc než tisíc a podařilo se vybrat už více než 1,2 milionu korun.

Na svého kolegu vzpomínají i záchranáři Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. Ti na svém Facebooku uveřejnili výzvu, aby se lidé do zmíněné sbírky zapojili. „Život našeho kolegy a kamaráda Michala Beneše byl plný. Zachraňoval lidi, pomáhal. Teď po něm zůstalo prázdno. Prázdná skříňka, prázdné místo u stolu, vzpomínky a ticho... To největší tiché prázdno je ale bez něj doma. Bez táty a živitele rodiny se musí najednou naučit žít Michalova partnerka a dvě malé holčičky. Pomozte jim spolu s námi překonat nejtěžší začátky a přispějte prostřednictvím Nadačního fondu pomoci.“

Záplava solidarity, peníze bleskově přibývají

Zatímco včera odpoledne bylo ve sbírce okolo 80 tisíc korun, dnes je to už téměř 1 300 000! Do sbírky se zapojilo již přes tisíc lidí. Posílají jak menší částky okolo sto korun, tak třeba i patnáctitisícové příspěvky. Zároveň někteří dárci posílají rodině a přátelům padlého záchranáře vzkazy plné podpory a porozumění.

„Není slov ani dost peněz, které nahradí otce a manžela. Jen mohu z dálky obejmout a doufat, že trochu pomohou si udržet sílu zvládnout ty nejběžější věci,“ píše dárkyně Michaela Raymond. „Peníze bolest neutlumí, ale mohou alespoň trochu pomoci zvládnout starosti všedního dne,“ vzkazuje Šárka Hejduková. Další vzkazy přejí zejména hodně sil a vyjadřují pozůstalým podporu.

Z požadované částky se vybralo již více než 80 procent. Samozřejmě veřejnost může stále přispívat, a to ještě dalších 61 dní.

Foto nfpomoci.cz

Štítky Michal Beneš, sbírka, nadační fond, úmrtí, Horská služba, ZZS LK, rodina, peníze, Karel Janeček, Nadační fond pomoci, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Facebook

Úmrtím pilota a záchranáře Michala Beneše přišla rodina o tátu, kamarádi pořádají sbírku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.