Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pozor na íránské rozinky, obsahují nepovolený minerální olej

Minerální olej, právě ten objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v balení íránských rozinek. Tato látka se přitom nesmí v potravinách vyskytovat.

„Tento minerální olej není potravinářskou látkou. V potravinářském výrobku tudíž nesmí být obsažen,“ uvedl za SZPI Radoslav Pospíchal. Tímto pochybením porušil výrobce nařízení Evropského parlamentu a Rady o potravinářských přídatných látkách. „Inspekce zjištění notifikovala do evropského systému rychlého varování RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed),“ informoval referent mediální komunikace.

Konkrétně se jednalo o 100 gramové balení rozinek s trvanlivostí do konce letošního října a šarží L:OB010001019. Pokud má někdo tyto rozinky se stejnou šarží doma, rozhodně by je neměl konzumovat. Dovozcem do České republiky byla olomoucká společnost Orient Bohemia a prodejcem brněnská firma OŘÍŠEK s.r.o.

Foto szpi.gov.cz

Štítky rozinky, Írán, Potravinářská inspekce, SZPI, rozinka, Státní potravinářská inspekce, Evropský parlament, Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva, Česko

Pozor na íránské rozinky, obsahují nepovolený minerální olej  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.