Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté v noci ukončili nenahlášenou technoparty. Do lesa u Jenišovic se sjely desítky lidí

, aktualizováno 6. dubna 2019, 15:00

Několik desítek lidí se v noci na dnešek sjelo do lesa poblíž pily u Jenišovic na Jablonecku na nepovolenou a neohlášenou technoparty. Hlasitě tam hrály tři sound systémy. Akce skončila ještě v noci po příjezdu policie. Organizátorovi a řidičům aut, kteří parkovali v lese, hrozí pokuta ve správním řízení. 

Oznámení o hlasité hudbě policie dostala dnes kolem 0:30. „Po příjezdu hlídek na místo, se v lesním prostoru nacházelo na tři desítky osob, více jak desítka vozidel a asi tři sound systémy, ze kterých vycházela techno hudba," uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Akce se konala bez povolení na pozemku státního podniku Lesy ČR. „Jeho zástupci nám sdělili, že s konáním akce nedali souhlas," uvedla policejní mluvčí.

Někteří účastníci akce podle ní odjeli už v noci, ostatní dnes ráno a dopoledne, protože v noci byli pod vlivem alkoholu. „V tuto chvíli by se již na místě neměl nikdo z účastníků akce nacházet. Policisté včetně kriminalistů situaci i nadále monitorují," dodala před 14:00 Šrýtrová.

V regionu se největší akce tohoto typu konala před rokem v Liberci. Na přelomu dubna a května se Czarotek Free Party zúčastnilo asi 7000 lidí. Pět dní obtěžovala hlukem široké okolí. Na jednom profilu sociální sítě Facebook se nedávno objevila zpráva o přípravě dalšího ročníku, zájem projevilo asi 12 tisíc lidí. Podle zjištění policistů ale nešlo o pravdivou informaci. Sdělil jim to autor tohoto příspěvku na sociální síti.

Autoři | Foto Junior

Štítky policie, hudba, zábava, Jablonecko, les, Jenišovice, okres Jablonec nad Nisou, Lesy České republiky, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v noci ukončili nenahlášenou technoparty. Do lesa u Jenišovic se sjely desítky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.