Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Inspekce odhalila další podvody v obsahu masa v konzervách

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila u dalších výrobků klamání o obsahu masa. Jedná se konkrétně o tři různé produkty.

V prvním případě se jedná o Dušené hovězí maso původem z Polska. „Obsah masa byl podle obalu 65 procent. Analýza ale prokázala jeho přítomnost pouze v množství 58 procent,“ uvedl mluvčí ZSPI Radoslav Pospíchal.

Druhý výrobek, který „neprošel“ bylo Chalupářské hovězí maso Delux, taktéž z Polska, odebrané v ostravské provozovně Makra. V tomto případě mělo být množství masa dokonce 80 gramů na 100 gramů výrobku. „Laboratorní analýza prokázala přítomnost masa v množství 66,5 gramu na 100 gramů výrobku,“ komentoval Pospíchal.

I poslední výrobek pochází z Poslka. Nasze Smaki Miesiwo w sosie wlastnym ve sterilizované konzervě opět nesplňovalo to, co mělo uvedené na obalu. Podle etikety totiž mělo být v konzervě 83,8 procent masa a dalších 5,5 procent vepřového boku. Výrobce ale měl možná problémy s matematikou. Konzerva totiž obsahovala pouze 75 procent masa.

První dva výrobky konkrétní šarže (L33002 a 12 01 2021) byly staženy z tržní sítě, poslední zmíněný výrobek byl ale podle informací SZPI již vyprodán. „S kontrolovanými osobami zahájíme správní řízení o uložení pokuty,“ dodal mluvčí.

Foto szpi.gov.cz

Štítky SZPI, maso, konzervy, Státní potravinářská inspekce, konzerva, Polsko

FOTO: Inspekce odhalila další podvody v obsahu masa v konzervách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.