Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Radnice chce přiblížit jednotlivé čtvrti. Vznikají mapy i komentované prohlídky

Projít se jen tak po Králáku nebo Ruprechticích? Moc Liberečáků to asi nedělá. Přitom každá jednotlivá čtvrť má celou řadu zajímavostí. A přesně to chce ukázat nová aktivita radnice, která připravuje komentované prohlídky a také mapy městských částí.

„Cílem této aktivity je vzbudit v obyvatelích Liberce zájem o své město. Většina z nás se běžně pohybuje po stálých trasách – z domu do práce nebo do školy, na nákup nebo k lékaři, ale málo kdo se jde odpoledne nebo o víkendu jen tak projít třeba po Králově Háji, pokud tam přímo nebydlí,“ říká Pavlína Sacherová, vedoucí oddělení městské informační centrum.

Infocentrum připravilo tři doporučené trasy po Starém a Novém Městě a také Kristiánově. „Popisují zajímavé objekty, sochy a připomínají slavné rodáky z našeho města. Cílem této aktivity je zmapování všech městských čtvrtí, které nabízí zajímavé cíle. V letošním roce postupně vyjdou městské části Perštýn, Ruprechtice a připravuje se také Dolní centrum, které sice není samostatnou městkou částí, nicméně je velmi zajímavé,” dodala mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Lidé si pak čtvrti mohou projít i s průvodcem. Koncem března proběhla komentovaná prohlídka Nového Města včetně vazební věznice. Další prohlídka představí městskou čtvrť Kristiánov, společně se Střední průmyslovou školou textilní, která se pyšní unikátními textilními stroji, se uskuteční 15. června. Rezervace vstupenek začne 29. dubna v Městském informačním centru v Liberci.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Ruprechtice, Střední průmyslová škola, městská část

Radnice chce přiblížit jednotlivé čtvrti. Vznikají mapy i komentované prohlídky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.