Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Když se narodila, nevážila ani kilo. Devítiletá Anetka potřebuje nový kochleární implantát, pomozte jí ho vyběhat

Devítiletá Anetka z České Lípy je nejen krásná mladá dívenka s obrovským sportovním nadáním, ale hlavně velká bojovnice, kterou nezastaví ani to, že je neslyšící. Se získáním finančních prostředků na nový implantát chce rodině pomoci další ročník běhu Běžím, co můžu, pomůžu.

Už po šesté vyběhnou v květnu běžci, kteří obkrouží libereckou přehradu. Hlavně ale podpoří dobrou věc! Loni charitativní běh pomohl malé Lauře s mozkovou obrnou. Vybrat se podařilo téměř devatenáct tisíc korun. Letos bude pomoc věnovaná právě Anetce.

Je neuvěřitelné, co má tahle holčina za sebou. Když se předčasně narodila, vážila pouhopouhých 870 gramů. Chuť k životu a péče milujících rodičů pomohly a Anetka si užívá života, navštěvuje základní školu zaměřenou na plavání, ve kterém vyniká. Nic ji nezastaví, ani to, že je neslyšící.

Běžím, co můžu, pomůžu
Kdy? 4.května
Kde? na Harcovské přehradě
Kdo? No přece kdokoli, kdo se chce proběhnou nebo podpořit dobrou věc

„V devíti měsících jsme zjistili, že Anetka nereaguje na zvuky. Krátce předtím prodělala zápal plic,“ vzpomíná maminka Anetky. Brzy na to se museli rodiče smířit s diagnózou. Anetka je oboustranně neslyšící. Pomáhá ji ale kochleární implantát voperovaný na levé straně.

Uběhlo téměř deset let od operace. Implantát pomáhá Anetce v dorozumívání a komunikaci. Jenže nyní by potřebovala přístroj nový, a navíc s aqua sadou, která by umožňovala Anetce dál si plnil sportovní sny. Jenže rodina takovými financemi nedisponuje. „Například jen mikrofon mini stojí 7 820 korun, baterie na pět až sedm dní 155 korun,“ popisují organizátoři běhu.

Jak vysvětluje maminka Anetky, rodina se snažila peníze našetřit. Jenže očekávají příchod dvojčátek, a navíc celou rodinu živí tatínek. Maminka Anety se plně věnuje péči o dceru a zároveň studovala speciální pedagogiku, aby mohla pomáhat dalším dětem s postižením.

Tak pokud chcete Anetce pomoci a zároveň strávit sobotní odpoledne v pohodové atmosféře, určitě si nenechte charitativní běh Běžím, co můžu, pomůžu ujít. Akci každoročně pořádá studentská organizace Erasmus Student Network Liberec ve spolupráci s Nadací Olgy Havlové. Bližší info naleznete na webu www.bezimpomuzu.cz.

Foto bezimpomuzu.cz

Štítky Běžím, co můžu, pomůžu, běh, charita, liberecká přehrada, neslyšící, kochleární implantát, implantát, rodina, Česká Lípa, Olga Havlová, Vodní nádrž Harcov

Když se narodila, nevážila ani kilo. Devítiletá Anetka potřebuje nový kochleární implantát, pomozte jí ho vyběhat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.