Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Zaměstnanec na jatkách mlátí krávy a sprostě na ně křičí. Společnost ho potrestala

Aktivisté z hnutí Zvířata nejíme natočili záběry na jatkách společnosti Uzeniny Příbram. Video nazvali „Labilní zaměstnanec na jatkách v Příbrami?“ Na záběry reagovala i firma, která s chováním svého zaměstnance neztotožňuje a došlo údajně i na jeho potrestání.

Hnutí Zvířata nejíme se dlouhodobě věnuje pořizování audiovizuálních záznamů z prostředí českých jatek. Chce tak společnosti ukázat, jak to na takových místech probíhá a čemu musí zvířata před smrtí i během ní čelit.

Toto konkrétní video je natočené v Příbrami a zachycuje zaměstnance, který se ke zvířatům před porážkou chová více než nehumánně. Mlátí je tyčí a velmi sprostě jim nadává. „Zaměstnanec jatek v Příbrami se dle nás chová ke zvířatům nevybíravě. Při vyhánění krav z transportu, kdy je mlátí tyčí po nich křičí velmi sprosté nadávky,“ uvádí Lukáš Vincour k videu. 

Zaměstnanec si opravdu nebral servítky. „Ty ču*ko zku*vená, mazej ven. Dělejte xindlové zas*raný,“ řve. Videozáznam se díky sociálním sítím dostal nejen do podvědomí mnoha lidí, doputoval ale i k vedení příbramské společnosti.

To se od chování zaměstnance distancuje. Rozhodně se prý neslučuje s principy společnosti. „Naše společnost shlédla videozáznam z vykládání zvířat z kamionu, jednání zaměstnance, který se k zvířatům choval nehumánně, považuje za nepřijatelné a neomluvitelné. Vůči zaměstnanci jsme přijali opatření, která nám umožňuje zákoník práce při porušení povinností, vyplývajících z pracovně právních předpisů,“ komentuje manažerka společnosti Andrea Waldhauserová.

Zároveň však upozornila, že kvůli ochraně osobních údajů, vyplývajících z předpisu GDPR, nemůže zveřejnit podrobnosti uloženého opatření. „Vedle toho jsme přijali opatření k provádění důsledné kontroly zacházení se zvířaty, která jsou do našeho masokombinátu přivážena a vedení společnosti přistupuje k této záležitosti s maximální prioritou, tak, aby se podobným excesům v budoucnu předešlo,“ dodává Waldhauserová.

Aktivisté se k příbramským jatkám vrátí na konci května, kdy zde uspořádají pietní akt, jehož cílem bude opět pořídit videa, fotografie a svědectví z český jatek.

Foto FB/Zvířata Nejíme

Štítky jatka, Příbram, uzeniny, krávy, Lukáš Vincour

VIDEO: Zaměstnanec na jatkách mlátí krávy a sprostě na ně křičí. Společnost ho potrestala  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.