Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Liberecká ZOO oslaví Den Země. Ponese se v ptačím duchu

Opět po roce, v sobotu 27. dubna, zve ZOO Liberec všechny zájemce na již tradiční oslavu mezinárodního ekologicky zaměřeného svátku Den Země. Ta letošní se ponese v ptačím duchu a na účastníky čeká bohatý ptačí program.

Akce začne v 10 hodin setkáním se sokolníkem na louce za hlavním vstupem do zoo. Účastníci se mohou těšit na ukázky dravých ptáků, sokolnických pomůcek a zajímavé povídaní o životě dravců. V pravé poledne proběhne komentované krmení tučňáků a ve 14 hodin na podiu ukontaktní zoo zahraje Cirkus Žebřík pohádkové představení pro děti. Celá akce bude zakončena v 15 hodin komentovaným krmením lachtanů.

Areál zoologické zahrady oživí v čase 10 – 15 hodin také zábavná stanoviště s hravými úkoly a spoustou zajímavých informací z ptačího života. Návštěvníci zde najdou náměty a inspirace, jak se sami mohou zapojit do pomoci ptákům ve svém okolí.

O doprovodný program se společně se zoo postará i Česká společnost ornitologická, jejíž členové budou s návštěvníky zoo lepit na skla výběhů speciální samolepky zabraňující ptačím nárazům. Po celý den budou moci zájemci nahlédnout i do zákulisí liberecké zoo, do tzv. badatelny, kde je zoolog blíže seznámí s méně populárními tvory z říše hmyzu a plazů.

Do oslav mezinárodního Dne Země se v současnosti zapojuje více než miliarda lidí po celém světě. Stal se tak největším světským svátkem, který slaví lidé společně na celé planetě bez ohledu na původ, víru či národnost.

Tisková zpráva | Foto

Štítky Den Země, zoo, Liberec, zoologická zahrada, Zoologická zahrada Liberec, svátek

Liberecká ZOO oslaví Den Země. Ponese se v ptačím duchu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.