Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Czarotek se nakonec koná, ale výrazně menší. Do Řasnice se sjelo několik desítek lidí

Po loňském Czaroteku, kdy se do Krásné Studánky sjelo několik tisíc lidí, nyní tekknaři změnili strategii a po celé zemi uspořádali několik teknoparty na legálně pronajatých pozemcích. Jedním z nich je i prostor mezi Dolní a Horní Řasnicí.

Jde o poměrně malou akci, účast je zhruba několik desítek lidí. Účastníci si dávají velký pozor, aby nedali policii důvod party ukončit a policie také zatím žádný důvod ji ukončit neměla.

Nová vyhláška

Na konci dubna se i v předchozích letech v Česku konaly technoparty Czarotek, organizátoři je svolávali obvykle na sociálních sítích. Pořadatelé Czarotek free party na Facebooku uvedli, že letos nebude jeden velký teknival, ale bude více menších akcí po celé republice. „Děje se tak z mnoha důvodů, z nichž jedním je i nová vyhláška, která umožňuje policii okamžitě zrušit konání freeparty a pokutovat nejen soundsystémy, ale i účastníky," uvedli na Facebooku.

Během víkendu se tak po celém Česku koná desítka akcí, namátkou u Kladna, v Kyjících u Jirkova nebo právě na Liberecku.

Hlasitá hudba a nepořádek

České obce musely v předchozích letech často řešit problémy s technoparty. Lidé si obvykle stěžovali na příliš hlasitou hudbu či nepořádek, který po sobě účastníci akce nechávali. Ministerstvo vnitra letos v březnu zveřejnilo vzorovou vyhlášku, která má starostům usnadnit řešení problémů spojených s technoparty. 

Dokument mimo jiné stanovil povinnosti organizátorů a nově také účastníků těchto akcí. Pokud obec vyhlášku podle ministerského vzoru schválí, jasně tím stanoví, která osoba je považována za organizátora technoparty a jaké má povinnosti.

Autoři | Foto | Zdroj čtk

Štítky czarotek, tekkno, policie, hudba, Řasnice, Horní Řasnice, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Česko, Facebook, Ministerstvo vnitra České republiky, Kladno

Czarotek se nakonec koná, ale výrazně menší. Do Řasnice se sjelo několik desítek lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.