Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Starý Žabák je pryč, místo něj otevře Jednadvacítka plná odkazů na letectví

Na přelomu roku náhle zavřela legendární liberecká pivnice U Žabáka. Uběhlo pár měsíců a hospoda se otevře znovu, už ale nepůjde o zaplivanou nonstopku na zakončení akce, nový koncept spojuje pivnici s kulečníkem a také fandovstvím majitele do proudových letadel.

Pokud jste znali starého Žabáka, novou hospodu nepoznáte. Nezbylo vlastně vůbec nic, celý prostor je navíc rozšířený na dvojnásobek. „Byla tu stará kotelna, to je všechno pryč,” popisuje majitel hospody. Jméno v článku mít ani tentokrát nechce. „Kdo chce, tak si ho zjistí," říká.

Stará Žába je pryč

Už po zavření Žabáka mi říkal, že stará Žába je pryč a chce dělat něco jiného. Lidi chce nalákat na kulečník, vratislavické pivo a také jeho životní zálibu – letectví. „Vidíte ty televize? Nebude v nich žádný hokej, chci tam pouštět smyčku materiálů o letadlech,” popisuje. Na zdech si také všímám zvláštní výzdoby, částí stíhacích letadel Mig, vždy se jmény jejich pilotů.

„Rád bych, aby sem chodili lidé, které to také zajímá. Můžeme se společně domluvit na exkurzích na leteckou základnu do Čáslavi a podobně. Videa od lidí bych pak přidával do smyčky, kterou budu pouštět na televizích,” pokračuje.

Základ ale bude se v hospodě pobavit. „Nahoře v Budvarce se najedí, dolů pak přijdou za zábavou – kulečníkem, šipkami, fotbálkem a samozřejmě letadly,” usmívá se.

Název jednadvacítka odkazuje na nejslavnější Mig s označením 21. Hospoda se ve zkratce bude jmenovat 21 PKZ, tedy Jednadvacítka, pivní kulečníková zákadna. Majitel tím také odkazuje na leteckou základnu v Čáslavi. „Její zkratka je dvacátá první základna taktického letectva, tedy 21. ZTL,” vysvětluje.

ČTĚTE TAKÉ: Legendární Žabák je zavřený. Takhle už to dál nešlo, říká dlouholetý majitel

Novou hospodu otevře zřejmě příští týden. „Víte, jak to je. Člověk má nějaké plány a pak je všechno jinak. Ale už se to blíží,” uzavírá.

Autoři | Foto

Štítky Žabák, hospoda, pivnice, liberec, jednadvacítka, kulečník, letectví, Čáslav

Starý Žabák je pryč, místo něj otevře Jednadvacítka plná odkazů na letectví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.