Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Legendární Berlín pod Ještědem ustoupí nové výstavbě. Vyrostou tu dva apartmánové domy

Mladší ročníky už ji v provozu nezažily, ty starší na ni vzpomínají jako na legendu. Restaurace Berlín v Hanychově už roky jen chátrá, aby mohla ustoupit moderní výstavbě. Investor Berlín zbourá a vyrostou tu dva apartmánové domy.

„V letošním roce investor připravuje legislativu, aby v roce příštím, tedy 2020, došlo k demolici trosek budovy Berlín a následně započala výstavba dvou apartmánových domů na témže pozemku,” uvedla mluvčí města Jana Kodymová.

Zbourejme radnici

Už březnové jednání města s investorem a možnost demolice Berlína ale mnozí Liberečáci nesli nelibě. „To, co by jinde s velkou pompou investoři rekonstruovali a potom vydělávali na tom, že "můžete sedět v Berlíně!", tak v Liberci opět stará dobrá strategie: získat, nechat totálně shnít, zbourat, postavit dvě bezduché krabice + za potlesku magistrátu to prezentovat za to nejlepší řešení, protože jinak to nešlo,” zlobil se na facebookovém profilu města Jan Pavlů.

„Zbourejme radnici, jedna taková už stejně stojí, tak co... vždyť je to lukrativní pozemek pro stavbu obchodního centra. A kdyby to nestačilo, vemte to i s divadlem... kultury je v Liberci víc než dost a takovej parkovací dům je zapotřebí jako sůl,” přidal se Pavel Kopal.

Zeleň a vybudování infrastruktury

Každopádně nyní je rozhodnuto, dům je navíc v takovém stavu, že zachránit ho by bylo prakticky nemožné. Investor se s městem dohodl, že pozemek bude mít i dostatek zeleně a částečně ho  zpřístupní veřejnosti. „V návaznosti na výstavbu dojde v budoucnosti také k propojení komunikace k Bucharce a vybudování infrastruktury,” doplnila Kodymová.

Autoři | Foto

Štítky Berlín, restaurace, Liberec, demolice, hospoda, dům, stavba, Ještěd, investor

Legendární Berlín pod Ještědem ustoupí nové výstavbě. Vyrostou tu dva apartmánové domy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.