Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pohlreich se těší na mořské ježky a Hejlík na nadívaná holoubátka. Beko Fresh festival bude nabitý zážitky

PR článek

BEKO FRESH festival by se letos dal nazvat festivalem zážitkovým. Nejen, že se budou prezentovat ty nejlepší restaurace z celé České republiky svými vybranými pochoutkami, ale ochutnat bude možné i opravdu extrémní jídla – mořské ježky, šneky po toskánsku, bizoní burger nebo nadívaná holoubata. Stálicí festivalu zůstává Zdeněk Pohlreich, kterého v programu doplní kuchaři Roman Vaněk, Radek David a také autor Gastromapy Lukáš Hejlík.

„Trendem doby jsou zážitky a gastronomie v tomto ohledu nezůstává pozadu. Festival jsme proto letos pojali zcela jinak a chceme, aby lidé ochutnali nejen extrémní jídla, ale zažili také jejich netradiční přípravu například na uhlících nebo ve food trucku,“ vysvětluje pořadatel festivalu Petr Jirásek. „Oslovili jsme proto nejen nejlepší restaurace z Liberce a okolí, ale vybrali jsme ty nejlepší podniky z celé republiky,“ dodává.

Jak si vybrat, co ochutnat?

Z pestré nabídky si nebude lehké vybrat. Jak na to jde na food festivalech herec, autor populární Gastromapy Lukáš Hejlík? „Musí se mi líbit nabídka, styl, koncept nebo přístup provozovatele. Já třeba úplně nejdu po nějaké exotice, snažím se jíst především rozmanitě. Jakmile mě něco osloví, tak jdu a ochutnám. Ptám se, snažím se s těmi lidmi bavit, kde působí běžně, a pak je regulérně navštívit v jejich provozu. To je podle mě jedna z výhod food festivalu, že člověk objeví třeba svoji budoucí oblíbenou restauraci.“ Dodává, že už vyzkoušel spoustu extrémních jídel, ale na Beko Fresh festivalu si nenechá ujít nadívaného holuba.

Zdeněk Pohlreich vybírá na festivalech většinou „po čuchu“, ale extrémní jídla nevyhledává. „Já miluju mořské ježky, samozřejmě za předpokladu že jsou zcela čerství. Jinak extrémní věci mě moc nelákají,“ říká. Za to si rád pochutná na dobrém víně: „Kvalitní víno je pro mě životní potřeba, mám rád ten čas, kdy je ve sklence něco dobrého a okolo dobrá společnost.“

Jako v moravském sklípku

I na milovníky vína je festival letos perfektně připraven, bude zde totiž připravena zcela nová vinařská zóna, která má navodit dojem moravského vinného sklípku. Úplnou novinkou jsou pak řízené degustace vína pro 16členné skupiny osob. Pozor, tady je nutné si místo a vstupenku rezervovat přes webové stránky nebo přímo na místě.

Že vaření venku není jen opékání buřtů, to budou chtít návštěvníkům dokázat pojízdné „restaurace“ – food trucky nebo street bistra. „Food trucky, to je věc, která u nás měla už dvě vlny, teď nastupuje vlna třetí a myslím, že už konečně na to nastala doba. Spousta restaurací už si k provozu otevírá také food truck. Je to úplně přirozená záležitost, vy samozřejmě dostáváte jídlo, které je k tomu uzpůsobené,“ říká Lukáš Hejlík.

…což takhle dát si tarantuli?

Hmyz na talíři je zážitkem, který na Beko Fresh festival chodí ochutnávat někteří návštěvníci tradičně už několik let. Letos si ovšem přijdou opravdu na své, šéfkuchař Petr Ocknecht bude připravovat smaženou tarantuli se solí, tequilou a agáve sirupem nebo saranče s vegetariánským chilli con carne. Z jižních Čech pak přiveze svoje speciality Fine Food Academy, která bude nabízet například open burger s mečounem nebo softshell krab burger v sépiové housce či burgery s hovězím plemene wagyu.

V souladu s ekologickými trendy se i pořadatelé festivalu letos soustředí na maximální omezení používání plastu. Kromě ekologického nádobí budou mít návštěvníci možnost donést si vlastní příbor nebo sklenici. „Nemusíte se bát, že nebudete mít sklenici kde umýt, v areálu budou oplachovače sklenic, stejně tak bude zajištěn oplach sklenic v pivním stanu, abyste si mohli svoje pivo správně vychutnat,“ říká pořadatel Petr Jirásek.

Tisková zpráva

Štítky fresh festival, beko, pohlreich, vaření, jídlo, festival, Lukáš Hejlík, Zdeněk Pohlreich, restaurace, ježek, Roman Vaněk, Česko, víno, sklenice, Toskánsko, Liberec

Pohlreich se těší na mořské ježky a Hejlík na nadívaná holoubátka. Beko Fresh festival bude nabitý zážitky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.