Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kterým eshopům s potravinami se raději vyhnout? Upozorňuje na to web potravinářské inspekce

Jak nakoupit potraviny a doplňky stravy snadno přes internet a přitom se nenapálit? To se snaží zajistit potravinářská inspekce, která zřídila novou sekci webu Potraviny na pranýři s názvem Rizikové weby.

Touto cestou se mohou lidé přesvědčit, zda nemají v plánu nakoupit na některém z rizikových webů. Web Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zveřejňuje i podrobné informace k jednotlivým webům včetně názvu domény, nabízených potravin a samozřejmě upozornění, na co by si spotřebitelé měli dát pozor.

„Tyto weby, které nabízejí zejména doplňky stravy, jsou podle SZPI v rozporu s právními předpisy ČR a EU,“ upozornil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Weby uveřejněné mezi Rizikovými weby se podle inspekce zaměřují na české spotřebitele, a to jazykem, prodejem v českých korunách i možností doručení zásilky do Česka.

Lidé by se měli podle inspekce takovým webům vyhnout. „Některé weby využívají nekalé obchodní praktiky, někdy zde chybí povinné informace o potravině, nebo uveřejňují neschválená zdravotní a léčebná tvrzení,“ informoval mluvčí.

Všechny Rizikové weby najdete na stránkách www.potravinynapranyri.cz. Zároveň je dostupná stejnojmenná mobilní aplikace zatím pro OS Android, v blízké době by měla být dostupná i pro iOS.

Foto pixabay.com

Štítky eshop, potraviny na pranýři, rizikové weby, nakupování, jídlo, Státní potravinářská inspekce, Česko, Evropská unie, Android

Kterým eshopům s potravinami se raději vyhnout? Upozorňuje na to web potravinářské inspekce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.