Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Varování před silnými bouřkami. Do Liberce dorazí ve čtvrtek večer

Ve čtvrtek přes Liberecký kraj bude přecházet zvolna k severovýchodu studená fronta a na ní se vytvoří přeháňky, místy i silné bouřky doprovázené přívalovými dešti a ojediněle i kroupami. V deštích by mohlo spadnout až 40 litrů vody na metr čtvereční. Výstrahu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Silné bouřky meteorologové očekávají ve čtvrtek po 11:00 v Praze, Středočeském, Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji. Během dne se zřejmě objeví v ostatních krajích republiky, do Liberce mají dorazit večer. Přívalový déšť může zaplavit sklepy, vítr může v nárazech lámat větve stromů nebo poškodit elektrické vedení. Večer budou bouřky místy přecházet do deště.

V Česku panují v posledních dnech horka, v neděli byl první tropický den s teplotou přes 30 stupňů a maxima každý den stoupají.

Autoři | Foto Jiří Kouřil

Štítky bouřky, varování, výstraha, ČHMÚ, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Liberec, Liberecký kraj, Praha, Česko, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj

Varování před silnými bouřkami. Do Liberce dorazí ve čtvrtek večer  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.