Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vesecký areál je na několika místech rozkopaný. Probíhají práce na odvodnění

V pondělí začaly práce na odvodnění části sportovního areálu ve Vesci. Na několika místech v prostoru oválu jsou zabezpečené otevřené výkopy. V průběhu prací dojde k částečnému omezení provozu na komunikaci u trafostanice. V areálu se pohybuje těžká technika.

Problémy se špatným odvodněním trápí provozovatele areálu už dlouhá léta. Při větším dešti se stadion mění v rozbahněnou plochu. Své o tom ví například návštěvníci festivalu Benátská.

V minulosti se v areálu dělaly drenáže, ale zřejmě nejsou dostačující. Pokud při letních akcích zaprší, zasypává se bahno štěpkami z pily. To je ale jen provizorní řešení.

Areál ve Vesci

Areál ve Vesci původně vznikl pro mistrovství světa v klasickém lyžování. Jeho součástí jsou tři nezávislé okruhy se třemi stupni obtížnosti. První okruh má převýšení maximálně pět metrů a délku 1500 metrů. Druhý okruh je s převýšením zhruba 15 metrů a délkou zhruba 2000 metrů. A třetí okruh má převýšení do 30 metrů a délku 1500 metrů. Na samotném stadionu je pak 200 metrů dlouhý ovál, který je vhodný pro trénink.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky vesec, areál, odvodnění

Vesecký areál je na několika místech rozkopaný. Probíhají práce na odvodnění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.