Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fastfoody u nás změní omáčku a propagují to jako zcela nový produkt, stěžuje si recenzent JdemeŽrát

 
středa, 12. června 2019, 07:01

Na jaké jídlo se vyplatí zajít a čemu se raději vyvarovat? Nejen o tom je tvorba uživatele JdemeŽrát, který pravidelně publikuje své recenze na platformu Youtube, čímž získává statisíce shlédnutí a sklízí reakce restaurací. Jak vidí problém s plasty u jídla a jaký má problém s fastfoody se dozvíte v rozhovoru s Drbnou, kde se o své názory podělil.

Jak by podle vás měl vypadat ideální burger?
Je velmi jednoduché udělat burger, ale skvělý burger je již věda. Základem dobrého burgeru by měla být určitě měkká a čerstvá brioška, která je osmahnutá z vnější strany. Určitě se vyhnout brioškám ze supermarketu, které i některé restaurace používají a nikdy to nedopadá dobře. Dále je základem kvalitní maso, které nebude gumové. Zbytek je již čistě na preferencích každého z nás.

Při jedné recenzi váš účet sčítá minimálně čtyři hlavní jídla a kolikrát i dvakrát tolik. Co s jídlem poté děláte?
Vždy mám po boku profesionální tým jedlíků, kteří se nejčastěji skládají z rodiny a nebo z přátel. Není v mých schopnostech strávit všechno objednané jídlo i přesto, že bylo výborné. Bohužel restaurace jsou někdy schopné uvařit i jídlo, které bych ani psu nedal.

Když zrovna nenatáčíte, máte nutkání stále recenzovat?
Upřímně ani ne. Pokud je jídlo výborné nebo něčím zvláštní, tak většinou si najde své místo na mém Instagramu s mini recenzí. Rád tak představím divákům nové podniky, které by určitě neměli minout.

Jak sledujete kauzu, která chce omezit plasty a to včetně jídla a jeho dovozu. Jste pro? Vyzkoušel jste papírové brčko či jiné náhražky klasických plastů?
Z mého pohledu jsou brčka zcela zbytečná a snažím se jim vyhýbat. Co se týče plastových obalů, tak je to malé vítězství, protože neexistuje nic horšího, než plastový obal na jídlo, který ten pokrm zcela znehodnotí a rozmočí. Z takového důvodu jsou papírové obaly nejlepší volbou.

Ozývají se často restaurace s požadavkem na zhodnocení jejich menu a pokrmů?
Stává se to, dokonce si restaurace můžou objednat i samostatnou recenzi, která pak i vyjde na mém Youtubovém kanále se vším všudy. Kritiku nemírním, přistupuji ke každé recenzi spravedlivě, nehledě na to, zda někdo zaplatí.

Šetří na nás fastfoody oproti jiným západním zemím?
Úplně bych netvrdil, že šetří, ale spíše šidí. Ať už se podíváte do Německa, Polska a nebo kamkoliv jinam, tak naleznete velmi pestrou nabídku, která u nás chybí a tímto tempem bude ještě dál chybět. Fastfoody u nás změní omáčku a propagují to jako zcela nový produkt, přijde vám to v pořádku? Aby toho nebylo málo, tak přesně ty samé produkty po roce znovu nabízejí.

Na západě od nás je fastfood brán jako nejlevnější volba občerstvení, můžeme to samé říct i u nás?
Určitě ne. Restaurace nabídne častokrát levnější a pestřejší výběr, než který nalezneme u tuzemských poboček rychlého občerstvení. Jenže člověk má občas chuť si dát něco extrémně nezdravého a zaplnit tím svůj žaludek i přesto, že to není nejlevnější.

Máte pocit, že díky svým videím zlepšujete servis a kvalitu podniků, které jídlo dováží? Jak na to restaurace reagují?
Něco si z mých videí pravděpodobně vzali k srdci, ale nemyslím si, že moje tvorba má velký vliv, aby něco takového bylo možné. V oblasti obalů je to větší problém, než se může zdát a naštěstí postupem času si to i restaurace uvědomují a snaží se zlepšit. Z toho důvodu natáčím sérii retestů, kde restauraci po určitém čase opět zrecenzuji a společně s diváky můžeme vidět změny, které nastaly od minule.

Baví vás streetfood?
Je skvělý, tučný a nezdravý. Bohužel v Česku je praxe, že je zbytečně předražený a porce jsou minimální. Ničí to tak celý dojem z již tak zajímavého konceptu, na který v jiných zemích nedám dopustit. I proto si občas přeji mnohem větší žaludek, abych mohl ochutnat více, než jen pár kousků.

Když jsme to takhle nakousli, kterou kuchyni máte nejraději?
Spíš než o kuchyň určité země, se více zajímám o jejich styl úpravy masa. V podstatě preferuji jakoukoliv kuchyň, která obsahuje grilované maso a to třeba ruská kuchyně, kde se připravuje šašlik. Moje manželka je z Ruska a tak to mám blízko k těmto jídlům.

Zaujal jste stovky tisíc lidí, kteří několikrát týdně koukají na vaše recenze. Může člověk v těchto dnech stále ještě zaujmout na platformě Youtube?
Ano, ale každým dnem je to těžší. Doba se stupňuje a lidé chtějí více reakcí v kratší době. Chtějí akci, chtějí být ohromeni. Už nestačí být jen dobrý, ale také přizpůsobovat svůj obsah mladšímu publiku. Naštěstí takové kroky dělat nemusím, ale pro nadcházející velikány na Youtube je to v podstatě nutností. Čest výjimkám, které takhle dnes nezačínají.

Napsal(a) Jaroslav Tomášek | Foto Youtube.com
 


 

Kam dál?

Stávkující stromy v Liberci. Aktivisté upozorňují na novelu lesního...

středa, 12. června 2019, 06:01

Kdo stojí za cedulkami připevněnými na stromech v ulicích Liberce? Autory nápisů jako „Stávkuju za své lesní příbuzné“ nebo...

RECENZE: Dávná doomová kapela The Rays Of The Sun se studiově vrací...

úterý, 11. června 2019, 21:02

Vydat desku po dlouhých patnácti letech… to se na tuzemské metalové scéně příliš často nevidí. O to větší raritou pak ještě je,...

V Novém Boru testují novou metodu zavlažování stromů v ulicích,...

úterý, 11. června 2019, 15:50

Novou metodu zavlažování stromů pomocí speciálních vaků s vodou testují v ulicích v Novém Boru. Jako první dostaly "zavlažovací...

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

Dětské fixy: Každé třetí propadly kvůli nežádoucím látkám

Zatímco děti mívají z malování fixy čirou radost, rodiče často děsí, z jakých povrchů bude potřeba jejich výtvory následně odstraňovat. Výrobci přitom většinou zdůrazňují, že čáry po jejich popisovačích lze z textilu snadno odstranit. Spotřebitelský časopis dTest nechal prověřit kvalitu 18 balení fixů pro děti. Zjišťoval, jak snadno je lze vyprat a jak jsou na tom s obsahem rizikových chemikálií.

VIDEO: Česká policie pomáhá už devátým rokem v Bosně a Hercegovině

Policejní potápěči devátým rokem pomáhají při obnově Bosny a Hercegoviny. Díky jejich vysoké profesionalitě a odbornosti se postupně daří čistit koryta bosenských řek od nevybuchlé munice, která je pozůstatkem války v devadesátých letech minulého století.

FOTO: Okupanti u viaduktu mířili na lidi samopaly, psala před jedenapadesáti lety Jihočeská Pravda

Sovětské tanky v ulicích Českých Budějovic, vojáci Německé demokratické republiky a strach na každém rohu. Tak to vypadalo, na den přesně, před jedenapadesáti lety v Budějcích na místech, kterými dnes bezpečně projdeme. Redaktoři a ostatní pracovníci ČTK naposledy informovali veřejnost o aktuálním dění právě 22. srpna roku 1968. V tento den skončila svobodná zpravodajská činnost ČTK.