Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Krkonošské cyklobusy jezdí už šestnáct let. Přepraví až 35 kol

PR článek

Krkonošské cyklobusy křižují nejvyšší české hory již 16 let. Za tuto dobu si získali přízeň mnoha cyklistů ale i turistů, kteří podnikají pěší výlety na hřebeny Krkonoš. Tak šlápněte s námi do pedálů a vydejte se za poznáním jedinečných Krkonoš!

Krkonošské cyklobusy jsou připraveny i na rodiny či partu přátel, kteří rádi stráví den na kole společně a užijí si tak radost z jedinečných zážitků. Autobusy jsou vybaveny na přepravu 15–35 kol.

Jízdní řády jednotlivých linek jsou během provozu cyklobusů vyvěšeny na autobusových zastávkách. Tištěné jízdní řády získáte zdarma v krkonošských informačních centrech anebo si je můžete stáhnout na webových stránkách www.krkonose.eu.

Trasy Krkonošských cyklobusů 

  1. Harrachov – Pomezní Boudy a zpět, 
  2. Jilemnice – Horní Mísečky a zpět, 
  3. Vrchlabí – Špindlerův Mlýn, 
  4. Úpice – Trutnov – Pomezní Boudy a zpět, 
  5. Žacléř – Trutnov, 
  6. Hradec Králové – Vrchlabí a zpět

Krkonoše – svazek měst a obcí koordinuje a spolufinancuje celý projekt. Provoz veřejné dopravy Krkonošských cyklobusů je dotován Královéhradeckým a Libereckým krajem.

Nejezděte do kopce, vyvezte se lanovkou s letním provozem 

Jestli chcete ušetřit vaše nohy nebo čas, můžete také při plánování svých cyklotoulek Krkonošemi využít lanovky, s přepravou kol zdarma, a přiblížit se tak zase o kousek výš svému vysněnému cíli. A které lanovky to jsou? Z Pece pod Sněžkou na Hnědý vrch (1215 m n. m.), z Velké Úpy na Portášky (1060 m n. m.), ze Špindlerova Mlýna na Medvědín (1235 m n. m.) nebo na Pláně (1198 m n. m.), z Janských Lázní na Černou horu (1299 m n. m.), z Vrchlabí na Žalý (1019 m n. m.), z Rokytnice nad Jizerou na Horní Domky (933 m n. m.) a z Harrachova na Čertovu horu (1021 m n. m.).


Inspirujte se „Výleťáky“ a šlápněte do pedálů

Videopořady doporučují fajnové výlety. Varianty s využitím Krkonošského cyklobusu, lanovky, která převáží kola, a po cyklotrasách zpět dlouhými sjezdy na kole do údolí. Vyzkoušet můžete sjezd z Malé Úpy přes Rýchory do Mladých Buků nebo z Černé hory do Vrchlabí.

Štítky krkonošské cyklobusy, cyklobusy, Krkonoše, Vrchlabí, lanová dráha, Harrachov, Špindlerův Mlýn, Trutnov, Pomezní Boudy, Černá hora (Jizerské hory), Jilemnice, Horní Mísečky

Krkonošské cyklobusy jezdí už šestnáct let. Přepraví až 35 kol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.