Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Oprava Lesního koupaliště se protahuje. Nový termín otevření je v polovině července

V Liberci má zpoždění oprava bazénové vany Lesního koupaliště. Areál v Lidových sadech ke koupání začne sloužit zřejmě až v polovině července, původní termín byl do začátku letních prázdnin. Radnice kvůli tomu na sociálních sítích sklízí kritiku a chce postup prací urychlit.

„Termín dokončení prací mi říkali 15. července. Já ale doufám, že to bude už v příštím týdnu," řekl primátor Jaroslav Zámečník (SLK). Pak se ale bude muset ještě čekat, než se koupaliště napájené z potoka napustí.

Hotovo mělo být do konce června

Podle původního plánu měl být areál na úpatí Jizerských hor v provozu nejpozději do konce června. Za zpožděním oprav jsou podle informací z radnice přívalové deště z přelomu května a června, které zanesly dno bahnem a pískem a bylo třeba ho nejprve vyčistit. Lidé, kteří chodí okolo koupaliště, ale říkají, že tam v předchozích týdnech moc řemeslníků nepracovalo. „Měl jsem signály, že jich (pracovníků) tam je málo. Z toho důvodu jsem se tomu začal osobně věnovat. Podle slov stavbyvedoucího tam od předchozího čtvrtka pracují ve čtyřech až pěti a že budou takto dál pokračovat," řekl primátor.


Lesní koupaliště se po letech diskusí podařilo zprovoznit teprve loni v létě, předtím bylo uzavřené od roku 2001. Radnice do nejnutnějších oprav dala 7,5 milionu korun, po celou loňskou sezónu ale byly problémy s vodou. Bazénová vana prosakovala a kvůli suchu byl i nedostatečný přítok. Město se to rozhodlo vyřešit vybudováním vrtu. Prosakování vany se řeší v rámci reklamace, kterou firma uznala. Město jen zaplatí kvalitnější materiál, který je hydrofobní. Přespárování dna bazénové vany, které je z kamenných desek, je podle primátora hotové z poloviny. Za den se udělá zhruba deset až 15 metrů čtverečních.

Přespárování možná nebude stačit

Zámečník se ale obává toho, zda bude přespárování stačit. Některé kamenné desky, zvlášť u přítoku, jsou podle něj podemleté. „Dno by potřebovalo podle stavbyvedoucího železobetonovou desku o síle asi 30 centimetrů, aby nedocházelo k vymílání. Hrozí, že spárování nebude mít dlouhou životnost, že to voda vymele," dodal primátor. To se ale podle něj bude řešit po skončení léta. „Uvidíme, co s tím sezona udělá," dodal.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Lesní koupaliště, lesák, Liberec, koupaliště, oprava, vana, Jaroslav Zámečník, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Lesního koupaliště se protahuje. Nový termín otevření je v polovině července  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.