Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Česká Lípa zdražuje vstupné do bazénu i pronájmy sportovišť

Vstupné do bazénu nebo na oblíbené discobruslení i pronájmy sportovišť v České Lípě od července zdraží. Městská organizace Sport Česká Lípa naposledy zdražovala před šesti lety a v současnosti už ceny neodpovídaly nákladům na provoz. Vstupné a pronájmy se proto s ohledem na inflaci zvýší v průměru o 15 až 20 procent. Jde o nepopulární opatření, bez toho by ale podle radnice nebylo možné zajistit kvalitní údržbu sportovišť.

Důvodem zdražení jsou především stále vyšší ceny energií, ale také rostoucí mzdy. Ceny jednotlivého vstupného se zvýší v průměru zhruba o desetikorunu na hodiny, u krátkodobých pronájmů sportovišť, jako jsou třeba tenisové kurty, půjde cena nahoru o 50 až 100 korun. „Dospělí zaplatí za tři hodiny plavání 135 korun, doteď to bylo 115 korun," řekl českolipský radní Michal Prokop (TOP 09). Hodina a půl discobruslení přijde dospělého na 60 korun místo současných 50 korun, děti zaplatí 40 korun místo 35. Zdraží i kurzy - třeba deset lekcí plavání pro děti s rodiči přijde na 1450 korun, místo dnešních 1250.

„Navýšení cen bylo propočítáno podle výše výdajů, které jsou potřeba pro bezproblémový provoz sportovišť, a podle obsazenosti jednotlivých ploch. Zpracovali jsme si i odhad, na jaké ceny bychom se dostali, kdybychom v uplynulých šesti letech postupně zvyšovali ceny o inflaci. Vyšlo nám, že bychom se dostali v podstatě na stejné ceny. Navíc ve srovnání s ostatními podobně velkými městy budeme i po zdražení patřit mezi ty levnější," doplnila starostka Jitka Volfová (ANO).

Příspěvková organizace Sport spravuje například zimní stadion, bazén, novou a starou sportovní halu, atletický stadion a nově také tenisovou halu. Od května má nového ředitele. Ve výběrovém řízení zvítězil Jaroslav Češka, který v organizaci dosud působil jako technický manažer. Zdražení není jedinou změnou, kterou prázdniny přinesou. Mimo jiné se prodlouží otevírací doba městského bazénu, který bude otevřený od 09:00 do 21:00.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sport, peníze, Česká Lípa, bazén, pronájem, sportoviště, TOP 09, Jitka Volfová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká Lípa zdražuje vstupné do bazénu i pronájmy sportovišť  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.