Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Harrachově by mohli mít komunitní zahradu, zatím zjišťují zájem

Město Harrachov chce lidem z městského sídliště umožnit odreagovat se u zahradničení. Pěstování rostlinek a péče o stromy i záhonky chce nyní vedení města dopřát i lidem, kteří bydlí v paneláku.

Město by nyní k vytvoření komunitní zahrady mohlo využít lokalitu nedaleko sídliště, která by mohla být pro tento záměr ideální. „Jedná se o místo, kde dříve stával dům služeb,“ uvádí starostka Eva Zbrojová na webu města.

Lidé by navíc mohli mít ze zdejší zahrádky prospěch i v podobě plodů z ovocných stromů a zeleninových záhonků. „Bylo by možné zde vybudovat i zázemí pro děti v podobě pískoviště. Dále by zde mohl být například bosonohý chodník, ten by mohl vést i přes Kamenici,“ navrhuje starostka.

Zdejší prostor by mohli místní využít i k vzájemnému setkávání a třeba i společnému grilování. Podle starostky je velkou výhodou, že drobné ovocné plody, bylinky a kytičky se dají pěstovat v různých nádobách a v případě nutnosti není problém je přesunout někam jinam. Město již projednalo záměr s krajinářskou architektkou Markétou Pěšičkovou. Nyní chce zjistit potencionální zájem místních.

Foto Město Harrachov

Štítky zahrada, komunitní zahrada, Harrachov, Eva Zbrojová

V Harrachově by mohli mít komunitní zahradu, zatím zjišťují zájem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.