Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sbírka na dozorce, který zemřel při nehodě, vynesla půl milionu

Do veřejné sbírky na pomoc rodině mladého vězeňského dozorce, který v květnu zahynul při nehodě eskortního autobusu, poslali lidé půl milionu korun. Celý výtěžek putoval k matce zesnulého muže. Vězeňská služba to dnes uvedla na svém facebookovém profilu. Pražská policie sdělila, že prošetřování nehody se zatím neposunulo.

Vězeňská služba vyhlásila sbírku společně s Nezávislým odborovým svazem Policie ČR 9. května a uzavřela ji na konci června. "Za necelé dva měsíce se celková částka ve sbírce vyšplhala na 494 tisíc korun," uvedl dnes bezpečnostní sbor. Zároveň poděkoval všem, kdo dozorcovu rodinu podpořili v těžké životní situaci.

Psali jsme: FOTO, VIDEO: Smržovské tanky se v Praze srazily s autobusem, při požáru zemřel jeden člověk

Při tragické nehodě se 2. května na Pražském okruhu srazil vězeňský autobus a tahač, který vezl do Plzně na Slavnosti svobody dva historické americké tanky z muzea na Smržovce. Vozidla po střetu začala hořet. Autobus, v němž cestovalo devět odsouzených a deset příslušníků Vězeňské služby, shořel úplně. Třiadvacetiletý dozorce při srážce zemřel, dalších 14 lidí se zranilo a vznikla mnohamilionová škoda.

"V prošetřování této dopravní nehody není nic nového, kriminalisté odboru dopravních nehod v tuto chvíli čekají na závěry zadaných znaleckých posudků," sdělil minulý týden na dotaz mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Zesnulý dozorce sloužil v bezpečnostním sboru zhruba dva roky, podle dřívějšího vyjádření Vězeňské služby dal tomuto povolání přednost před kariérou profesionálního fotbalisty. Kolegové na něj vzpomínají jako na přátelského, spolehlivého a obětavého. "Na počátku tohoto roku svým zákrokem u soudního jednání zmařil pokus o napadení ze strany vězněné osoby v soudní síni," uvedl o něm sbor.

Autoři | Foto HZS Praha

Štítky věznice, nehoda, sbírka, charita, havárie, Vězeňská služba České republiky, Policie České republiky, Praha, Plzeň, Pražský okruh, Smržovka

Sbírka na dozorce, který zemřel při nehodě, vynesla půl milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.