Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vrací se léto, koncem týdne opět přijdou tropické teploty

Po uplynulém chladnějším týdnu se v příštích dnech začne zvolna oteplovat a koncem týdne se mají teploty pohybovat okolo tropických 30 stupňů Celsia. Mírně nadprůměrné teploty mají vydržet i poslední červencový týden, ale začátkem srpna se znovu ochladí. Pršet moc nebude, víc srážek očekávají meteorologové až v první dekádě srpna.

„Teplotní výkyvy z posledních týdnů budou pokračovat i v následujícím období. Po relativně chladnějšímu týdnu, který právě končí, budou teploty pozvolna stoupat a již v následujícím týdnu se dostanou k normálu. Poslední týden v červenci pak přinese i lehce nadprůměrné teploty," uvedli meteorologové z ČHMŮ. Začátek druhého prázdninového měsíce se ochladí a teploty budou zřejmě podprůměrné.

Do konce července bude pršet méně, než bývá v tomto období roku běžné. „O něco více srážek se očekává v první srpnové dekádě. Období od 15. července do 11. srpna by ale mělo být jako celek srážkově podnormální," konstatuje dlouhodobý výhled počasí.

Průměrná teplota v tomto období je 18,7 stupně Celsia, údaje se sledují od roku 1951. Druhá polovina července a začátek srpna v Česku za tu dobu nejchladnější v roce 1987, kdy bylo v průměru 15,6 stupně. Nejvyšší průměrnou teplotu 22,5 naměřili meteorologové v roce 1994.

Autoři | Foto Koupaliště Vápenka

Štítky počasí, léto, tropy, Česko

Vrací se léto, koncem týdne opět přijdou tropické teploty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.