Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Běžci se vydají okolo přehrady, chtějí pomoci Matýskovi s dětskou mozkovou obrnou

Příští pátek vyběhnou hobby i profi běžci okolo jablonecké přehrady v rámci Charitativního běhu pro Matýska pořádaného jabloneckým Spartan Training Group a Nadací Preciosa. Chtějí tak pomoci rodině Matýska, který se potýká s dětskou mozkovou obrnou (DMO).

Sedmiletý Matýsek to nemá v životě jednoduché. Narodil se předčasně ve 34. týdnu a když mu ještě nebyl ani rok, diagnostikovali mu doktoři DMO a navíc se k tomu ještě později přidala epilepsie. „Celý jeho život se tak hodně točí kolem prohlídek, rehabilitací a cvičení. Časově i finančně náročný léčebný program však přináší své ovoce a Matýsek pomalu dosáhl mnoha pokroků,“ říká organizátorka Veronika Krásná.

I přesto ale ještě není schopen samostatně sedět ani stát, proto je nezbytná zvýšená rehabilitační péče. A právě proto se parta lidí vydá běhat okolo přehrady. „Bude to pohodový klidný běh kolem jedničky,“ komentuje Krásná. Zúčastnit se může kdokoli, bez ohledu na věk a fyzické možnosti.

„Jde o to, pomoci tam, kde je potřeba. Je nás hodně, můžeme spojit síly a malému klukovi pomoci,“ dodává organizátorka. Pokud chcete i vy podpořit Matýska, můžete peníze zaslat buď rovnou na účet 115-1546940277/0100 (VS 1112019) nebo přispět společně na místě.

Foto archiv organizátorů

Štítky DMO, charita, běh, Jablonec, přehrada, dětská mozková obrna

Běžci se vydají okolo přehrady, chtějí pomoci Matýskovi s dětskou mozkovou obrnou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.