Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Inspekce varuje před nebezpečným dětským nosičem, dítě z něj může vypadnout

Česká inspekce objevila další nebezpečný produkt, který by mohl poškodit spotřebitele. Jedná se o dětský nosič s názvem Lionelo Isa Red. Podle inspekce z něj může dítě vypadnout nebo spolknout lehce oddělitelnou část.

Tento výrobek je určen pro děti od čtyř měsíců a limitní je váha 12 kilogramů. „Součástí výrobku je síťka, která pomáhá odvádět pot a nadměrné teplo,“ uvedl mluvčí ČOI Jiří Fröhlich. Nosič má i opěrku hlavičky a regulaci popruhů.

Přesto ale nesplňuje evropské normy. „Plastovou nálepku může dítě lehce odtrhnout nebo ukroutit a spolknout,“ upozornil mluvčí. Dalším výrazným nedostatkem je pak velikost otvorů pro dolní končetiny. Ty jsou totiž větší, než povoluje norma.  „Při větším náklonu rodiče by dítě mohlo z nosiče vypadnout,“ sdělil Fröhlich.

U výrobku navíc chybí informace uvedené v češtině. Veškeré informace včetně varování jsou uvedeny pouze v polském jazyce. Rovněž u výrobku schází návod na použití včetně čísla a data příslušné evropské normy. Kontrolovaná osoba údajně již výrobek vyřadila z nabídky.

Foto www.coi.cz

Štítky nosič, trh, ČOI, Česká obchodní inspekce, Jiří Fröhlich

Inspekce varuje před nebezpečným dětským nosičem, dítě z něj může vypadnout  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.