Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Netopýři mají v pátek svou noc. Potkat je můžete v Panském lomu na Ještědu

Už po třiadvacáté se v Panském lomu u Hanychovské jeskyně koná akce Mezinárodní noc pro netopýry. Na programu jsou v pátek večer ukázky práce chiropterologů. Odvážní malí návštěvníci pak mohou netopýry pustit zpět na svobodu. A co je potřeba s sebou? Jen baterka, co vydrží aspoň hodinu svítit.

Na více než pěti desítkách míst se letos koná tradiční Mezinárodní noc pro netopýry. Jedním z nich je i Panský lom a Hanychovská jeskyně v Liberci.

Začátek je naplánován na 20.30 a končit se bude zhruba o půlnoci. Na programu je například přednáška o netopýřích zajímavostech Miroslava Jóži. „Tato přednáška bude v průběhu akce několikrát zopakována, a to tolikrát, dokud bude někdo mít zájem poslouchat,“ řekl pořadatel akce Daniel Horáček s tím, že žádné přesné časy stanoveny nejsou.

A co je na programu dál? Přímo v Panském lomu před Hanychovskou jeskyní bude probíhat odchyt netopýrů a návštěvníci akce budou mít opět možnost vidět způsoby práce chiropterologů – odborníků na netopýry v terénu. „Malí odvážlivci dostanou možnost vypustit menší druhy zpět na svobodu,“ dodal Horáček.

Žádné speciální vybavení není nutné, jedinou podmínkou je baterka, která vydrží hodinu svítit. Vstupné na akci se neplatí a na místo se dostanete od konečné tramvaje po zelené turistické značce.

Autoři | Foto Daniel Horáček

Štítky Noc pro netopýry, Liberec, Panský lom, hanychovská jeskyně, Ještěd, netopýři, jeskyně

Netopýři mají v pátek svou noc. Potkat je můžete v Panském lomu na Ještědu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.