Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

TIP NA VÝLET: Vydejte se s dětmi prozkoumat naučné stezky v Krkonoších

PR článek

Za poznáním, vzděláním, zábavou, hrou, přírodou, sportem i společně stráveným časem vás zvou naučné stezky v Krkonoších. Jsou vytvořeny místními lidmi, kteří svoji krajinu i její historii dobře znají a pečují o její uchování pro další generace. Provedou vás krásnými místy Krkonošského národního parku i jeho podhůřím, a vždy vám nabídnou zajímavé informace o krkonošských zvířatech či rostlinách, divadle, lese, lázních, hornictví, významných osobnostech anebo o Krakonošovi. A pro děti jsou vytvořeny téměř na každém zastavení hry, kvízy a hádanky.

NAUČNÉ STEZKY SPRÁVY KRNAP

Pracovníci Správy Krkonošského národního parku vytvořili několik naučných stezek, aby se děti i dospělí dozvěděli více o krkonošské krajině a životě v ní, a možná i díky tomu si ji více vážili a pečovali o ni spolu s nimi. Přehled NS můžete najít na www.krnap.cz. A pokud navštívíte některé z informačních center Správy KRNAP, můžete zde získat jednu z tištěných brožur Naučné stezky KRNAP 1, Naučné stezky KRNAP 2 nebo Hravé naučné stezky.

KRAKONOŠOVA ZPOVĚDNICE

Vycházková stezka Krakonošova zpovědnice vede mezi Velkou Úpou a Pecí pod Sněžkou. Projít ji můžete pěšky, s kočárkem nebo ji i ty nejmenší děti mohou projet na kole či odrážedle. Stezka vás provede pohodovou cestou 2,6 km dlouhou a pak zase zpět.

Stezka začíná u penzionu Alena v Peci pod Sněžkou, a pak zhruba každých 200 m na vás bude čekat další zastavení. A na co se můžete těšit? Na Piškvorky, Uzle, Bludiště, Klíčenku, kapličku Krakonošova zpovědnice, Sportovní hru, Lodě nebo hlavolam. Součástí stezky je také kaplička ve Velké Úpě, ve které je dřevěná truhlice pro psaníčka Krakonošovi. Děti do truhlice mohou vkládat své přání, sliby nebo třeba obrázky. 

TIP: Vydejte se za zážitkem a dobrodružstvím do Herní krajiny Pecka

PAŠERÁCKÁ STEZKA

Vypravte se po stopách dávných pašeráků a zkuste se přenést do dob, kdy hřebeny Krkonoš a stráně nad Rokytnicí nad Jizerou byly svědky napínavých honiček mezi pašeráky a strážci hranic. Pašerácká stezka o délce 1,3 km je vhodná zejména pro pěší turisty. Letáček můžete získat zdarma v informačním centru nebo si jej stáhnout z webu města Rokytnice nad Jizerou.

Další naučné stezky, které si můžete v Krkonoších projít najdete na webu www.krkonose.eu.

Štítky Krkonoše, naučné stezky, tip na výlet, naučná stezka, Krkonošský národní park, Správa Krkonošského národního parku, Rokytnice nad Jizerou, Pec pod Sněžkou, Velká Úpa

TIP NA VÝLET: Vydejte se s dětmi prozkoumat naučné stezky v Krkonoších  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.