Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

TIP NA VÝLET: Za řemesly do Krkonoš

PR článek

Originální, šetrné k životnímu prostředí, vyrobené z místních surovin a tradiční technologií, to jsou výrobky vysoké kvality označené speciálním logem „Krkonoše – originální produkt®“. Tato značka zákazníkovi garantuje, že výrobky prošly přísným procesem certifikace a že skutečně pochází z Krkonoš. Tyto certifikované výrobky můžete zakoupit například v krkonošských informačních centrech

VOLKAFE – TRUTNOV

Kdo si rád neodpočine při šálku dobré kávy. Jestli chcete opravdu kvalitní kávu a praženou v Krkonoších, nakupovanou přímo v zemích původu, tak neváhejte zajděte do kafírny Volkafe v Trutnově. Rodina Volkova v Trutnově založila Kafírnu, místo setkávání a kutí plánů. Pro mnohé byla útočištěm a místem odpočinku. Nakupují zelenou kávu přímo od pěstitelů v různých zemích. Jsou jedinou malou pražírnou, která získala certifikaci k pražení kávy Fair Trade!

KERAMIKA MICHAELA DUMKOVÁ – ROKYTNICE NAD JIZEROU


Keramika od Michaely Dumkové, absolventky bechyňské keramické školy, se vyznačuje jednotným stylem příjemným na pohled. Ručně vyráběná keramika je originálem. Výrobky jsou laděny do zemitých barev doplněny roztomilými obrázky. Při každé návštěvě obchůdku najdete něco, co jste tam minule neviděli. 

TEXTILNÍ VÝTVARNICE LENKA MÁSLOVÁ ŠPETLOVÁ – HOSTINNÉ


Věnuje se výrobě podvinků, paličkované a háčkované krajce, postavičce Krakonoše a dřevěných dekorací. Paličkuje klasické motivy jako například madony, betlémy nebo květiny. A také vytváří dečky a šperky. Návrhy pro výrobky si kreslí sama a tvoří též na zakázku.

Další originální produkty z Krkonoš si můžete prohlédnout na oficiálních webových stránkách www.regionalni-znacky.cz.

TIP: Využijte příležitosti si vyzkoušet vyrobit některý z originálních produktů a přivezte si tak domů pěkný suvenýr či dárek pro někoho blízkého. Tuto příležitost máte například v Poniklé ve výrobně perličkových ozdob Rautis, ale i u dalších výrobců, chovatelů a pěstitelů. S těmi vás seznámí projekt Svazku Krkonoše Po stopách regionální výroby a tradice v polsko-českém regionu Jelenohorské kotliny, Jizerských hor a Krkonoš CZ.11.2.45/0.0/0.0/18_029/0001827, který je spolufinancován Evropského fondu pro regionální rozvoj. Jeho cílem je kromě připomenutí odkazu předků také vytvořit virtuální trasu procházející polsko-českým příhraničím. Trasa propojí místa výroby regionálních potravinářských a originálních tradičních výrobců, ale i technických památek, kulturu, sport i zdraví. Bude možné nahlédnout do zákulisí výroby, a ještě blíže se seznámit s lidmi žijícími a tvořícími v regionu. Trasa bude přístupná celoročně. Vše odstartuje na jaře 2020. Více informací na www.rozvoj.krkonose.eu.

Štítky Krkonoše, tip na výlet, káva, Trutnov, výroba, Rokytnice nad Jizerou

TIP NA VÝLET: Za řemesly do Krkonoš  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.