Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Je klimatická změna nevyhnutelná? U Fryče vystoupí přední český klimatolog Alexandr Ač

Málokterý klimatolog je v současnosti v českých médiích tak často vidět a slyšet jako Alexander Ač. Jako host se objevil mimo jiné v pořadu na ČT 24 i v DVTV. Ve čtvrtek 26. září od 18 hodin pohovoří ve Fryčově knihkupectví na téma klimatické změny a toho, jak přežít nevyhnutelné a zabránit nejhoršímu.

Alexander Ač je vědeckým pracovníkem Ústavu výzkumu globální změny AV ČR. Nejnovější informace k tématu klimatické krize a jejích dopadů na Českou republiku publikuje ústav na webové stránce CzechGlobe, která dostala letos kupříkladu cenu ministra zemědělství za nejlepší realizovaný výsledek roku.

„Česká společnost nebere klimatickou změnu ani zdaleka dostatečně vážně. Vlastně bychom měli být v krizovém módu. Místo toho chceme rozšiřovat letiště, podporovat osobní dopravu, a vedeme nekonečné diskuze o uhlíkové dani. Většina lidí vůbec netuší, co změna klimatu přinese,“ řekl Alexandr Ač týdeníku Euro.

„Na přednášku Alexandra Ače se těším. Většina vědců představuje své závěry hlavně formou studií, které jsou pro veřejnost těžko uchopitelné. Ač se nebojí pojmenovávat věci pravými jmény a nesnaží se vytvářet falešnou naději. Sám také navrhuje dostatečně radikální řešení a varuje před těmi populistickými,“ říká Marcela Vošvrdová, jedna z podporovatelek iniciativy Rodiče za klima Liberec, která přednášku v rámci Týdne pro klima pořádá.

Klimatická změna: jak přežít nevyhnutelné a zabránit nejhoršímu

  • Knikupectví Fryč, čtvrtek 18 hodin

    Autoři | Foto Alexandr Ač

    Štítky klima, klimatická změna, klimatolog, fryč, alexandr Ač, klimatické změny, Alexander Ač, ČT24, DVTV, Ústav výzkumu globální změny AV ČR, Česko, týdeník Euro

    Je klimatická změna nevyhnutelná? U Fryče vystoupí přední český klimatolog Alexandr Ač  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

    Můj profil Bez reklam

    Přihlášení uživatele

    Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

    Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
    kodexem
    a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

    Zapomenuté heslo

    Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.