Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Liberecký kraj se žene silný vítr. Foukat bude v pondělí

V pondělí bude v Česku foukat silný vítr. V nárazech může dosáhnout rychlosti až 90 kilometrů za hodinu, na horách až 110 km/h. Večer bude vítr slábnout, uvedl dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Vítr může lámat větve a komplikovat dopravu. Na horách by lidé měli omezit túry a nevydávat se na hřebeny.

„Přes Dánsko bude v pondělí 30. září rychle postupovat tlaková níže nad Pobaltí. Při jejím postupu bude nad naším územím zesilovat západní až jihozápadní vítr, v nárazech bude mít rychlost 55 až 90 km/h, na horách až 110 km/h," uvedli meteorologové ve výstraze s nízkým stupněm nebezpečí. Výstraha platí pro celou republiku od pondělních 02:00 do 20:00.


Vítr může poškodit stromy a lesní porosty, může také způsobit menší škody na budovách. Meteorologové lidem doporučují zajistit okna a dveře, ale také zabezpečit skleníky či upevnit volně uložené předměty.

 

Autoři | Foto Hasiči Mimoň

Štítky vítr, předpověď, počasí, Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Dánsko, Baltské státy, vichřice

Na Liberecký kraj se žene silný vítr. Foukat bude v pondělí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.