Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Liberecká zoo opraví náměstíčko v dolní části zahrady, asfalt nahradí dlažba

Liberecká zoo připravuje za zhruba pět milionů korun opravu takzvaného náměstíčka v dolní části zahrady. Je to letošní největší investice v areálu zahrady. Promenádní cesta je v dezolátním stavu stejně jako vodovod a další inženýrské sítě v zemi. Oprava přinese i změnu povrchu, asfalt nahradí dlažba. Práce budou prováděny za provozu v zimě, kdy do zoo chodí nejméně návštěvníků. Začnou asi v listopadu.

Zoo nyní hledá v soutěži firmu, která opravy provede. Podle ředitele zoo Davida Nejedla se jedná o odstranění havarijního stavu. „Jsou tam zalátané, propadlé povrchy asfaltové komunikace a cest ve spodní části zahrady mezi pavilony. Zároveň relativně často řešíme havárie sítí, které jsou pod povrchem," uvedl. Podle něj je také ve velmi špatném stavu silnice u dolního vjezdu, který slouží pro zásobování a v případě potřeby pro záchranáře nebo hasiče.

Po dobu oprav podle ředitele nebudou zvířata ze spodní části zoo nikam přesouvána a zahrada zůstane otevřená. Omezení budou jen v okolí stavby. I proto budou práce prováděny přes zimu. „Děláme to mimo sezonu, kdy návštěvníků není tolik a zásobování není tak náročné. Počítáme, že přijde sníh a zima a nevíme, co nás čeká, až odkryjeme povrchy. Tak proto chceme začít ještě na podzim, abychom to měli na sezonu do jara hotové," dodal ředitel zoo.

Opravovány budou prostory od bazénu lachtanů až k začátku voliér dravých ptáků, v okolí pavilonů opic, šelem a tropů a kolem cukrárny a Čapího hnízda. Po skončení oprav bude v tomto místě jiný povrch na cestě - zámková dlažba a kamenné kostky. Podle ředitele se pro to rozhodli z praktických důvodů. „Když je potřeba do dlažby sáhnout, tak ji obnovíte. Kdežto asfalt je už jen látání," řekl.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberec, Zoo Liberec, rekonstrukce, zahrada, dlažba, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká zoo opraví náměstíčko v dolní části zahrady, asfalt nahradí dlažba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.