Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: V Hejnicích kácí v parku před bazilikou. Stromy nahradí nové lípy a hlohy

Před hejnickou bazilikou v pondělí odstartovala revitalizace tamního parčíku. Její součástí je i vykácení současných stromů, které nahradí stromy nové. Hlavním důvodem pro kácení je podle starosty obce špatný stav stromů.

„V první fázi dochází k odstranění starých stromů, kde je třetina havarijní a další část poškozená či neperspektivní vzhledem k dřívějším nešetrným výchovným zásahům,“ řekl starosta Hejnic Jaroslav Demčák.




Podle něj asi třetina stromů byla i na pařezu značně vyhnilých, další třetina měla náznaky poškození jádra a třetina dole vypadala trochu lépe. „Koruny však byly na všech jedincích značně poškozené a plné dutin a hniloby,“ dodal starosta s tím, že cílem projektu je hlavně zajištění bezpečí pro návštěvníky parčíku bez rizika pádu stromů či větví ve větru či sněhu.


Revitalizace parčíku by měla trvat zhruba měsíc, dojde k vysázení šesti tisíc rostlin, park získá i nové osvětlení. Místo vykácených stromů zde budou růst nové lípy a hlohy.

Autoři | Foto Facebook Hejnice

Štítky Hejnice, bazilika, revitalizace parčíku, kácení, strom

FOTO: V Hejnicích kácí v parku před bazilikou. Stromy nahradí nové lípy a hlohy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.