Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Férová snídaně v Liďákách upozorní na fair trade

Kakao od pěstitelů z Ghany, káva z Guatemaly nebo čaj z indických čajových zahrad. Nic z toho nebude chybět na sobotním pikniku na podporu fair trade. Férová snídaně NaZemi je naplánována na nadcházející sobotu od 10:00 v Lidových sadech. Jedná se o ojedinělý koncept, kdy se ve stejný den a ve stejný čas na více než stovce míst po České republice sejdou tisíce lidí, aby daly najevo, že podporují fairtradové a lokální pěstitele.

Tenhle světový den se slaví každoročně druhou květnovou sobotu. V České republice proběhne letos piknikový happening již po páté. Například v minulém roce v Liberci společně posnídalo zhruba 40 lidí.

„Zájem o Férovou snídani roste, je vidět, že lidé se více zajímají o původ výrobků. Zatímco v roce 2011 se snídalo ve 41 městech či obcích, tak loni se akce konala už na 119 místech a navštívilo ji na čtyři a půl tisíce lidí," uvedla Gabriela Štěpánková z nevládní organizace NaZemi, která akci koordinuje.

Férově posnídají také například ve Frýdlantě, Turnově, Železném Brodě, Semilech nebo na Malé Skále.

Myšlenka „Férové snídaně NaZemi“ je velmi prostá. Současně s tisíci dalších lidí na celém světě, po boku svých blízkých a přátel, posnídat fairtradové a lokální produkty a dát tak najevo svůj zájem o téma spravedlivého obchodu a zodpovědné spotřeby.

Štítky snídaně, NaZemi, Česko, Ghana, Guatemala, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Férová snídaně v Liďákách upozorní na fair trade  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.