Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Několik škol bojuje s plísní. Radnice přispěje na odstranění

Několik libereckých škol bojuje s neobvyklým problémem. Kvůli vlhkému prostředí se hned v několika z nich objevují plísně, které se nedaří odstranit větráním, vytápěním ani sanacemi. Skoro šest milionů, které město rozdělí mezi osm základních škol, by mělo pomoci řešit tento problém. Peníze poslouží také na nezbytné opravy.

Zatím nic nepomohlo třeba na Základní škole Sokolovská, kde se plíseň tvoří v tělocvičně nad kuchyní. „Důvodem je absence účinného odvětrání v prostoru kuchyně. Je třeba investovat do nové ventilace a odsavačů par a vlhkost vyvést nad střechu. Takové úpravy si vyžádají investici ve výši 650 tisíc korun,“ uvedl náměstek primátora pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela.

O moc lepší situace není ani na ZŠ 5. května, kde již hygiena upozorňuje na nevyhovující stav šaten v suterénu budovy 1. stupně. Tyto prostory využívají také rodiče pro vyzvedávání dětí z družiny. Na půl milionu korun zde přijde kompletní rekonstrukce podlah, omítek a obkladů, umožnění větrání a zavedení doposud chybějícího přívodu teplé vody na sociální zařízení.

Ze necelých šesti milionů korun bude opravena také například střecha na ZŠ U Školy, kanalizace na ZŠ Na Výběžku, sociální zázemí u tělocvičny na ZŠ Švermova nebo pořízena vzduchotechnika ke strojovně bazénu na ZŠ Dobiášova. Dům dětí a mládeže Větrník se dočká přístavby pro uskladnění sportovních potřeb.

Štítky plíseň, ventilace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Několik škol bojuje s plísní. Radnice přispěje na odstranění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.